Predstavnici DF-a dolaze sa porodicama na proteste

Milan Knežević poručio je direktoru UP Slavku Stojanovicu da među građanima ne širi paniku i ne priziva nemire
123 pregleda 84 komentar(a)
Ažurirano: 26.09.2015. 18:39h

Lider Nove srpske demokratije Andrija Mandic kazao je da ce predstavnici DF-a na sjutrašnje proteste dovesti porodice i pozvao je predstavnike policije, ANB-a i kriminalnih struktura da ne provociraju građane.

"Ovdje, što se tiče DF-a, neće biti nikakvih nemilih scena, nikakvih sukoba, nikakvih vojnih i paravojnih formacija. Bićemo samo zajedno sa našim narodom i istrajaćemo i izdržaćemo do ostvarenja konačnog cilja – do formiranja prelazne vlade i održavanja prvih fer i demokratskih izbora u Crnoj Gori“, kazao je Mandić.

On je kazao da će predstavnici DF-a tražiti prelaznu vladu i da se neće razilaziti dok to ne ostvare.

Prema njegovim riječima, planovi su napravljeni u svim gradovima.

„Djelovi Organizacionog odbora DF-a danonoćno rade i sjutra će, ja vjerujem, ogromne kolone kretati prema Podgorici i nepohodno je da im se omogući slobodan prolaz i da niko ne opstruira njihov dolazak“, naveo je Mandić.

Nebojša Medojević kazao je da su građani do sada prikupuli 5000 eura putem donacija i poručio da organizatori žele mirni smjenu vlasti.

„Naš sajt već radi i mi smo za dva, tri dana već prikupili skoro pet hiljada EUR“, precizirao je Medojević.

On je kazao da to znači da su građani prepoznali proteste ne kao borbu za politilčke mandate, za fukncije, privilegije, već kao borbu za fer i poštene izbore, za ozbiljan civilazcijski iskorak koji Crna Gora nije napravila.

Kako je rekao, ova generacija političara u Crnoj Gori dužna je da to uradi.

Medojević je pozvao građane da doniraju, jer će to ostati zapisano ne samo u istoriji Crne Gore. „Ovo su prvi demokratski protesti koji će finasirati građani“.

Prema njegovim riječima, svi djelovi organizacije funkcionisu odlično, protesti će biti mirni i demokratski i njihov cilj je pravedan.

Milan Knežević poručio je direktoru UP Slavku Stojanovicu da među građanima ne širi paniku i ne priziva nemire.

„Uvjeren u realizaciju našeg cilja, još jednom pozivam građane Crne Gore da se pridruže protestima DF-a“.

Predsjednik Radničke partije, Janko Vučinić, naveo je da je razlog za održavanje sjutrašnjeg protesta nepodnošljiv socio-ekonomski položaj većine građana.

„Znamo dobro do čega su došli radnici, do koje su granice dovedeni i mogu slobodno da kažem da je ovo sjutra skup obespravljenih radnika, osiromašenih i dovedenih do bijede i prosjačkog štapa“, poručio je Vučinić.

Sjutra će se, prema njegovim riječima, na protestima braniti Kombinat aliminijuma, Rudnici boksita, Željezara, Institut „Simo Milošević“ i mnoge druge fabrike koje je, kako je rekao, opljačkao režim.

On je kazao da su protesti veliko sindikalno pitanje.

„Svakom poštenom i iskrenom sindikalcu sjutra je mjesto je na ovom protestu“, smatra Vučinić

Kako je rekao, članovi Radničke partije sa članovima DF-a i opspravljenim radnicima sjutra će krenuti prema Podgorici.

„Da se zajedno izborimo za novu Crnu Gori u kojoj će svaki radnik vratiti svoje dostojanstvo, svoje radno mjesto i autoritet koji je nekada imao u Crnoj Gori“, zaključio je Vučinić.

Članovi DF poručili su da će im se pridružiti građani iz ostalih gradova i pozvali policiju da im ne brane da dođu u Podgoricu.

Galerija

Bonus video: