Radnička partija, PUPI i DNP pozivaju na proteste

“Zato najavljeni protest uveliko predstavlja sindikalno pitanje i svakom iskrenom i poštenom sindikalcu koji hoće da se bori za prava i bolji život radnika je mjesto, zapravo obaveza da dođe na protest protiv mafijaškog režima i nasilnika”, kaže se u saopštenju Vučinića
3 komentar(a)
Janko Vučinić, Foto: Boris Pejović
Janko Vučinić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 25.09.2015. 11:50h

Radnička partija, Partija udruženih penzionera i invalida Crne Gore (PUPI CG) i Demokratska narodna partija (DNP) pozvali su danas radnike, penzionere i građane da učestvuju na protestima, 27. septembra u Podgorici.

Predsjednik Radničke partije Janko Vučinić je poručio da je bi dosta sindikalnog ćutanja i, kako je kazao, zabijanja glave u pijesak.

Prema njegovim riječima, protest je uslovljen teškim i ponižavajućim socio ekonomskim položajem većine građana u Crnoj Gori.

“Zato najavljeni protest uveliko predstavlja sindikalno pitanje i svakom iskrenom i poštenom sindikalcu koji hoće da se bori za prava i bolji život radnika je mjesto, zapravo obaveza da dođe na protest protiv mafijaškog režima i nasilnika”, kaže se u saopštenju Vučinića.

On je ocijenio da su dešavanja u Rudnicima boksita i Kombinatu aluminijuma “klasični mafijaški poslovi”, upereni protiv radničke sirotinje koja hoće svojim poštenim radom da zarađuje za život.

PUPICG smatra da protesti treba da donesu slobodu i otvore put istinskim demokratskim procesima, ekonomskoj i privrednoj obnovi, sa pravnom i socijalnom sigurnošću.

„PUPI je zadovoljan početnim aktivnostima Tužilaštva Crne Gore, koje je konačno počelo da radi svoj posao u skladu sa Ustavom i zakonima ove države", kaže se u saopštenju sa sjednice Predsjedništva.

PUPI je, kako se navodi, od osnivanja težio smjeni režima i svojim djelovanjem pomogao mnogim da ostvare svoja teško ostvariva prava iz radnog odnosa, vršili stalni pritisak na parlament kako bi se poboljšao socijalni položaj penzionera i drugih kategorija stanovništva koje je ovaj režim obespravio.

„PUPI je stalno djelovao na objedinjavanju penzionerske populacije kao jedinstvene snage, zbog čega će penzioneri masovno učestvovati na stalnim protestima i daljem objedinjavanju za što sigurniji ukupni položaj penzionera i invalida“, navodi se u saopštenju.

Ističe se da je za PUPI neprihvatljivo ponašanje jednog broja opozicionih čelnika koje se graniči sa opstrukcijom prema promjenama.

„Isto kao što DPS forsira priču o NATO kako bi skrenuo pažnju građana sa katastrofalnog stanja u zemlji, tako i oni pričaju jalovu priču o DPS režimu, a nikako da se prihvate konkretnih aktivnosti kako bi se taj i takav režim smijenio“, navode iz te partije.

Opštinski odbor DNP Nikšić ocijenio je da su se stekli svi preduslovi za dolazak i aktivno učešće na protestima 27. septembra u Podgorici.

“Obespravljeni i osiromašeni narod će napokon poslati jasnu poruku da je krajnje vrijeme da se stane na put pretakanju državne imovine u privatne džepove povlašćenih pojedinaca prikalemljenih na političku matricu DPS-a”, kaže se u saopštenju.

Bonus video: