Svaki organizator plaća prisustvo Hitne na protestima

“Dnevno se u državi održava desetine utakmicama i skupova. Kad bismo bili na svakom, ništa drugo ne bismo mogli da radimo,” rekao je Stefanović
142 pregleda 2 komentar(a)
Demokratski front, protesti, Foto: Zoran Đurić
Demokratski front, protesti, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 24.09.2015. 18:24h

Direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomoć dr Saša Stefanović izjavio je da svi organizatori protesta plaćaju prisustvo ljekarske ekipe I da to nema nikakvu političku pozadinu, niti je to ekskluzivni zahjev koji je upućen samo Demokratskom frontu.

DF je na sajtu http://slobodatraziljude.me/ objavio kopiju odgovora Zavoda na njihov zahtjev da hitna medicinska pomoć bude stalno prisutna na skupu. U dopisu, koji je potpisao Stefanović, se navodi da komercijalne usluge hitne pomoći koštaju 100 eura po satu, te da DF treba da ih obavjesti koliko sati očekuju prisustvo ljekara.

Stefanović je objasnio da njih finansira Fond zdravstva na osnovu angažovanja. ”Ako angažujem ljekare za slobodne sate, a moram ako je to 24- satno prisustvo na skupu, ja moram da obezbjedim da ih platim. Bez obzira o kom skupu se radi, koje političke partije ili sportskom događaju,” kaže Stefanović.

On kaže da su to komercijalne usluge ekipa Hitne pomoći, koje plaćaju svi organizatori protesta.

“Ali tako je kad je u pitanju događaj od sat ili dva. S obzriom da se ovdje radi o velikim iznosima, tražili smo od njih da nam dostave profakturu kako bih predložio Bordu direktora Zavoda da donese odluku da ljekari budu plaćeni po Zakonu o radu, “ rekao je on.

Stefanović kaže da su njegove kolege uvrijeđene činjenicom da ih DF proziva.

“Dnevno se u državi održava desetine utakmicama i skupova. Kad bismo bili na svakom, ništa drugo ne bismo mogli da radimo,” rekao je on.

Stefanović kaže da će ekipa hitne svakako biti među građanima na protestu, kao i da im treba minut da stignu na lice mjesta.

Stefanović je izrazio nadu da će DF ipak poslati informaciju koju su tražili, kako bi umanjili cijenu.

“Neko od njih je razgovarao sa koegom i ubjeđivao ga da treba da budemo tamo za dobrobit gradjana. Ja ne znam kakvo je političko opredeljenje mojih kolega, ali znam šta piše u zakonu i odluci Ministarstva zdravlja,” kaže direktor Hitne.

Bonus video: