Milić dolazi na proteste, to što Pozitivna neće me raduje

“Sada da mogu kako da se vratim, vjerujte da bi izbor bio potpuno drugačiji. Mislim da bi Jovićević možda danas bio i predsjednik Crne Gore da smo napravili taj izbor da bude predsjednik Fronta”, kazao je
73 komentar(a)
Andrija Mandić, Foto: Savo Prelević
Andrija Mandić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 24.09.2015. 17:23h

Rukovodstvo Socijalističke narodne partije (SNP) će učestvovati na protestima jer su procjenili da imaju velike šanse da uspiju, izjavio je član predsjedništva Demokratskog fronta Andrija Mandić.

On je, gostujući u emisiji “Načisto” kod Petra Komnenića, kazao da će na protestima učestvovati lider SNP-a Srđan Milić, Pokret za Pljevlja, kao i nezavisni poslanici Mladen Bojanić i Obrad Gojković. Dodao je da se raduje što proteste nije podržala Pozitivna Crna Gora, navodeći da su oni sumnjivi i klizavi opozicioni subjekt.

“SNP, moramo priznati, i pored uspona i padova u našim međusobnim odnosima, još nijednom nije uradila ono što je uradila Pozitivna Crna Gora. Novoosnovani politički subjekti kao što je Demos, URA ili Demokrate su mlade partije i ne mislim da imaju značajnu infrastrukturu”, kazao je Mandić, navodeći da je Milić imao poteze koji se nijesu dopadali Frontu.

“Ali je Milić u Beranama, Pljevljima i svakoj opštini u kojoj je bio u prilici formirao koaliciju sa opozicijom. On i njegova stranka imali su iskorake koji nam nijesu bili dragi, ali konačni ishodi nijesu bili kao Pajovićevi”.

Na pitanje zbog čega mu sada znači podrška partije čije su predstavnike u Frontu nazivali “poslanicima mafije”, Mandić je rekao da on to nije govorio i da neće da tumači tuđe izjave, aludirajući na lidera PzP Nebojšu Medojevića.

On je kazao da DF poziva cijelu Crnu Goru da im se pridruži. “Ako tamo dolazi Srđan Milić i ako je spreman da ostane sa nama do kraja, na najbolji način će moći da demantuje i ovo što je rečeno iz naših redova”.

Upitan da li Nova srpska demokratija priprema savez sa SNP-om, Mandić je rekao da je u koaliciji sa Demokratskom narodnom partijom Milana Kneževića koja sa Milićem nije u dobrim odnosima.

“Ali to što oni nijesu u najbolji odnosima nije ključno. Neka pozovu nekoga kome nije simpatična Nova, a iz korpusa srpskih stranaka, da nam se priključe mi ćemo prvi pozdraviti. Neka dođu na proteste”

Mandić je rekao i da bi volio kada bi bivši ministar policije Andrija Jovićević učestvovao na protestima iako o tome nije sa njim razgovarao, navodeći da se prije dolaska Miodraga Lekića na čelo DF-a razmišljalo o Jovićeviću. On je pojasnio da niko od članova predsjedništva nije razgovarao sa Jovićevićem o dolasku na čelo Fronta.

“Meni je žao sa ove vremenske distance, s obzirom na iskustvo i posljedice koje su uslijedile nakon njegovog odlaska sa čela Fronta, što smo napravili takav izbor. Sada da mogu kako da se vratim, vjerujte da bi izbor bio potpuno drugačiji. Mislim da bi Jovićević možda danas bio i predsjednik Crne Gore da smo napravili taj izbor da bude predsjednik Fronta”, kazao je on.

On je pojasnio da će se protesti dešavati na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog kao i u parku preko puta Skupštine, dok će bina biti ispred zgrade parlamenta. Rekao je i da će saobraćaj biti blokiran dok traju protesti, a da će oni trajati do ispunjena zahtjeva - formiranja prelazne Vlade i organizovanja “prvih fer izbora”.

Na pitanje hoće li sve vrijeme biti ispred skupštine, on je kazao da hoće ali i da će lideri Fronta tamo provoditi najviše vremena u skladu sa zdravstvenim stanjem.

“Ako neko misili da dođe na proteste i nakon dva dana počn eda iznosi suprotne stavove od proklamovanih ciljeva ili nas urušava, to nebi doživjeli kao blagonaklon stav”, rekao je on.

Bonus video: