Atanasiu: Grčka se snažno zalaže da Crna Gora dobije pozivnicu za članstvo u NATO

Kako je saopšteno iz Ministarstva, Pejanović Đurišić se danas sastala sa Atanasiuom i izaslanikom odbrane Grčke u Podgorici, kapetanom fregate Konstantinosom Karampelasom
0 komentar(a)
Sotirios Atanasiu, Milica Pejanović Đurišić, Foto: Gov.me
Sotirios Atanasiu, Milica Pejanović Đurišić, Foto: Gov.me
Ažurirano: 24.09.2015. 16:31h

Grčka se snažno zalaže da Crna Gora dobije pozivnicu za članstvo u NATO do kraja godine, poručio je grčki ambasador Sotirios Atanasiu u razgovoru sa ministarkom odbrane Milicom Pejanović Đurišić.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, Pejanović Đurišić se danas sastala sa Atanasiuom i izaslanikom odbrane Grčke u Podgorici, kapetanom fregate Konstantinosom Karampelasom.

Ona je ocijenila da je saradnja Crne Gore i Grčke, koja se ogleda kroz bilateralne aktivnosti dva ministarstva, veoma dobra, i zahvalila na kontinuiranoj podršci Crnoj Gori u procesima evropskih i evroatlantskih integracija.

„Sagovornici su razmijenili informacije o dosadašnjem toku intenziviranog i fokusiranog dijaloga, kao i o sprovedenim reformama u sektoru odbrane“, kaže se u saopštenju.

Pejanović-Đurišić je izrazila uvjerenje da će Crna Gora na decembarskom ministarskom sastanku u Briselu dobiti poziv za članstvo u Alijansi.

Atanasiu je, kako se navodi, pohvalio evidentan napredak i rezultate koje je Crna Gora ostvarila na putu ka NATO i Evropskoj uniji.

„I istakao da se Grčka snažno zalaže da Crna Gora dobije pozivnicu do kraja ove godine“, dodaje se u saopštenju.

Atanasiu je naglasio da je Grčka spremna da nastavi i unaprijedi saradnju u svim oblastima koje su od značaja za Crnu Goru.

Karampelas je, kako je saopšteno iz Ministarstva, iskazao je spremnost da tokom svog mandata posvećeno radi na unaprjeđenju saradnje u oblasti odbrane, kao i ukupnog partnerskog odnosa Crne Gore i Grčke.

On se sastao i sa generalnim direktorom Direktorata za politiku odbrane u Ministarstvu, Ivanom Mašulovićem, kao i sa načelnikom Generalštaba Vojske Crne Gore, admiralom Draganom Samardžićem.

Bonus video: