Kordić: Jedna osoba ili dio konstiutuenata odgovorni za napad na lokalnu vlast

Potpredsjednik Opštine Miloš Konjević, dok je Katić bio na Molitvenom doručku u Vašingtonu, potpisao odluku o ukidanju rukovodećeg mjesta Kancelarije za međunarodnu saradnju na kome je bila Simonida Kordić potpredsjednica NSD na republičkom nivou i predsjednica hercegnovskog DF-a
4200 pregleda 5 komentar(a)
Simonida Kordić, Foto: Zoran Đurić
Simonida Kordić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 13.02.2019. 16:58h

Nije postojala saglasnost svih koalicionih partnera da se donese odluka o ukidanju rukovodećeg mjesta Kancelarije za međunarodnu saradnju, saopštio je danas predsjednik Opštine Stevan Katić.

Podsjećamo da je potpredsjednik Opštine Miloš Konjević, dok je Katić bio na Molitvenom doručku u Vašingtonu, potpisao odluku o ukidanju rukovodećeg mjesta Kancelarije za međunarodnu saradnju na kome je bila Simonida Kordić potpredsjednica NSD na republičkom nivou i predsjednica hercegnovskog DF-a.

To je izazvalo žestoke reakcije iz Fronta iz koga je ocijenjeno da je to napad na koalicionu vlast u najvećoj bokeljskoj opštini, a izražena je i sumnja da iza svega stoji DPS .

“Jasno je da je potpredsednik doneo odluke bez saglasnosti koalicije i da je reč o solo napadu jedne osobe ili jednog dela jednog konsitutenta na funkcionisanje koalicije”, kazala je Kordić.

“Obzirom na to da se radi o unutrašnjim nesuglasicama između dva koaliciona partnera, očekujem od njih da uskoro dođu do zajedničkog dogovora kako bi se ovaj problem prevazišao, jer u ovom slučaju ne želim da se svrstavam na neku stranu, čime bi se potencijalno mogla ugroziti koalicija”, istakao je Katić.

Kordić poručuje da se o “ političkoj težini napada na DF, ali i na celu koaliciju, treba da se izjasne svi njeni kostituenti, i smatra da treba čuti i njihova mišljenja”.

Kordić očekuje da predsjednik Katić “ nelegitimnu i nelegalnu odluku poništi”.

Niko od ostalih konstitenata vlasti nije htio da komentariše aktuelnu situaciju, dok je iz opozicionog DPS ranije saopšteno da je lokalna vlast “skup interesno povezanih lica , zainteresovanih za podjelu gradskog plijena , a ne za rješavanja pitanja značajnih za grad”.

Koalicionu vlast u Herceg Novom čine Demokrate, SNP, DF, Novska lista i SDP-URA koji u lokalnom parlamentu imaju 20 odbornika, dok su u opozicionim klupama DPS, SD i Izbor koji imaju 14 odbornika.

Bonus video: