Jasavić: Opština Kotor što prije da obezbjedi lokaciju za izgradnju stanova penzionerima

Jasavić je poručila da je potrebno da Opština Kotor u što kraćem roku preduzme sve neophodne mjere kako bi, poput značajnog broja drugih opština, obezbijedila lokacije za izgradanju stambenih objekata za penzionere i time stvorila uslove da Udruženje od Fonda PIO i Saveza penzionera dobiju finansijska sredstva za realizaciju
102 pregleda 12 komentar(a)
Jasavić Kotor, Foto: Pozitivna CG
Jasavić Kotor, Foto: Pozitivna CG
Ažurirano: 23.09.2015. 12:21h

Poslanica Pozitivne Crne Gore Azra Jasavić zatražiće od Ministarstva rada i socijalnog i Opštine Kotor da obezbjede lokaciju za izgradanju stambenih objekata za penzionere u tom gradu.

Predstavnici Udruženja penzionera upoznali su Jasavić sa više zahtjeva koje su uputili Opštini Kotor za ustupanje građevinske parcele bez naknade i plaćanja komunalija, na koja im je Sekretarijat za imovinsko pravne poslove odgovorio da Opština ne posjeduje nepokretnosti koje bi poslužile Udruženju za rješavanje stambenih pitanja njihovih članova.

Međutim, nakon pitanja odbornika Pozitivne iz Sekretarijata je saopšteno da je Opština izdvojila parcelu u KO Dub koja je upisana kao vlasništvo Ministarstva prosvjete i nauke Crne Gore i ista je predmet zamjene za drugu lokaciju u KO Dobrota I.

Predsjednik Opštine je ovaj problem najavio kao predmet narednog skupštinskog zasijedanja što nije učinjeno .

Posljednja sjednica lokalnog parlamenta koja je održana u ponedjeljak 14. septembra ovu tačku nije uvrstila u dnevni red.

Udruženje penzionera, dodatno je upoznalo poslanicu Pozitivne Crne Gore sa tužbom, koju jedino za sada imaju od Opštine, zbog neosnovane uknjižbe poslovnog prostora u Starom gradu od čijeg rentiranja Udruženje isplaćuje pomoć najugroženijim članovima.

Jasavić je poručila da je potrebno da Opština Kotor u što kraćem roku preduzme sve neophodne mjere kako bi, poput značajnog broja drugih opština, obezbijedila lokacije za izgradanju stambenih objekata za penzionere i time stvorila uslove da Udruženje od Fonda PIO i Saveza penzionera dobiju finansijska sredstva za realizaciju.

Udruženje penzionera iz Kotora broji 4800 članova, od kojih veliki broj živi u neuslovnom stambenom smještaju, kod uže porodice ili su podstanari, a oko 40% ih je u stanju socijalne potrebe.

Ispunjavanjem zahtjeva penzionerima, Opština Kotor bi, naglasila je Jasavić, pokazala dužnu pažnju prema svojim građanima, a naročito prema penzionerima, koji su godinama ulagali u stambenu izgradnju preko obaveznog doprinosa, a dans su nažalost najranjivija kategorija crnogorskog društva

Pored poslanice Azre Jasavić, sastanku sa predstavnicima Udruženja penzionera prisustvovali su članica Predsjedništva Pozitivne Svetlana Franović i odbornik stranke u lokalnom parlamentu Ranko Proroković.

Bonus video: