DF prijavio skup: Očekuju više hiljada ljudi na protestu

Poslanik DF-a Milutin Đukanović pozvao je službenike policije da “ne nasjedaju na poruke aktuelnog režima i krugova bliskih vlasti”
47 komentar(a)
protest, prijava, Foto: Screenshot (YouTube)
protest, prijava, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 22.09.2015. 18:18h

Demokratski front (DF) podnio je Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) prijavu za održavanje mirnog okupljanja i javnog protesta u nedjelju na kojem očekuju više hiljada ljudi, saopšteno je iz DF-a.

Poslanik DF-a Milutin Đukanović pozvao je službenike policije da “ne nasjedaju na poruke aktuelnog režima i krugova bliskih vlasti”.

„Još jednom pozivam naše uniformisane da ne budu instrument u rukama režima. Mi smo spremni da protesti budu mirni, a očekujemo da se i režim tako ponaša“, poručio je Đukanović koji je u prijavi naveden kao rukovodilac protesta.

U prijavi se navodi i da je DF obezbijedio 100 redara. Upitan da li očekuju da će na protest doći članovi i simpatizeri opozicionih partija, Đukanović je rekao su “od velikog broja pripadnika baš tih partija dobili obećanje da će doći na proteste i da su najznačajniji funkcioneri SNP-a najavili da će doći. Upitan da li će im biti dozvoljeno organizovanje protesta na platou ispred Skupštine, s obzirom na to da je zakonom propisano da skup mora biti udaljen najmanje 50 metara, on je rekao da ćekaju odgovor MUP-a.

Na pitanje da li je stigao odgovor opozicionih političkih subjekata na Sporazum o minimumu političke saglasnosti koji im je ponudio DF, Đukanović je kazao da su pojedine partije saopštile da neće potpisati taj dokument. „Ali su nezavisni poslanici Mladen Bojanić, Obrad Gojković i Novica Stanić spremni da potpišu taj sporazum” rekao je Đukanović.

Bonus video: