Bešić: U Crnoj Gori žive uplašeni građani koji strahuju za fizičku sigurnost

"Svaka odgovorna vlast treba da uvaži i poruke predstavnika međunardne zajednice koji upozoravaju na pošast koja drma temelje crnogorskog društva", azala je Milena Bešić, članica Koordinacionog odbora Građanskog pokreta URA
1 komentar(a)
Milena Bešić, Foto: Građanski pokret URA
Milena Bešić, Foto: Građanski pokret URA
Ažurirano: 22.09.2015. 14:17h

Zbog organizovanog kriminala i korupcije Crna Gora postaje zemlja u kojoj ne važe zakoni već sila jačega i beskrupuloznijega, po pravilu povezanog sa samom vlašću, kazala je Milena Bešić, članica Koordinacionog odbora Građanskog pokreta URA.

"Sadašnja vlast, koju čini DPS-SDP-BS koalicija, je Crnu Goru srozala i dovela do toga da u njoj žive uplašeni građani, koji, osim što su na ivici egzistencije, počinju da strahuju i za svoju fizičku sigurnost. Podmetnute eksplozije, zapaljeni automobili, reketiranje, zelenašenje i provalne krađe postale su svakodnevica. Umjesto da se iskreno posveti sasijecanju organizovanog kriminala u korijenu, kao što rade odgovorne vlade, njeni najviši predstavnici zabijaju glavu u pijesak i vrijeđaju građane Crne Gore tvrdeći da "u ovoj fazi, organizovani kriminal više nije problem Crne Gore". To poručuje potpredsjednik Vlade Duško Marković, i to malo pošto se po nalogu specijalnog tužioca već drugi put hapsi član kabineta premijera", istakla je Bešić.

Ona je dodala da osim građana, svaka odgovorna vlast treba da uvaži i poruke predstavnika međunardne zajednice koji upozoravaju na pošast koja drma temelje crnogorskog društva.

"Potpredsjednik Sjedinjenih A,erićkih Država Džozef Bajden je nakon izleta potpredsjednika Vlade, bio decidan da Crna Gora treba da "jača napore u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala". Po ko zna koji put juče je DPS-SDP-BS vlast na "nedostatak konkretnih rezultata u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala" podsjetio šef Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, Mitja Drobnič. Pretpostavka za beskompromisnu bitku i dobijeni rat protiv kriminalnih klanova i njihovih članova u raznim djelovima vlasti i državnog aparata su političke promjene koje treba da dovedu do široke saglasnosti da započne sveobuhvatna odbrana elementarnih interesa Crne Gore i njenih građana. Osim u Budvi, ona mora na ozbiljan način da se razvije i u drugim crnogorskim opštinama, u kojima DPS i njeni sateliti pozicije vlasti zloupotrebljavaju za pljačku državnih resursa", rekla je Bešić.

Bonus video: