Slobodnik: Slovačka pomno prati Crnu Goru u procesu NATO integracija

Pejanović Đurišić je, ističući kontinuitet podrške koju Slovačka od početka reformskih i integracionih procesa pruža Crnoj Gori, kazala da je sada fokus na održivost svih do sada postignutih rezultata i ciljeva
0 komentar(a)
Igor Slobodnik, Foto: Ministarstvo odbrane Crne Gore
Igor Slobodnik, Foto: Ministarstvo odbrane Crne Gore
Ažurirano: 21.09.2015. 18:48h

Slovačka je impresionirana rezultatima koje je Crna Gora postigla na putu NATO integracija, kazao je državni sekretar Ministarstva vanjskih poslova te države, Igor Slobodnik, ocjenjujući da je blizu odluka o pozivu za članstvo.

Ministar odbrane Crne Gore Milica Pejanović Đurišić razgovarala je danas sa Slobodnikom.

„Slovačka pomno prati dešavanja u Crnoj Gori i sve faze kroz koje prolazi u procesu NATO integracija. Veoma smo impresionirani rezultatima koje ste postigli i sada ste na posljednjem dijelu tog puta“, kazao je Slobodnik.

On je ocijenio da su i NATO i Crna Gora „blizu te istorijske odluke“.

Pejanović Đurišić je, ističući kontinuitet podrške koju Slovačka od početka reformskih i integracionih procesa pruža Crnoj Gori, kazala da je sada fokus na održivost svih do sada postignutih rezultata i ciljeva.

„Zapravo, sada, u saradnji sa našim partnerima se pripremamo za narednu fazu integracionih procesa kako bi bili spremni za obaveze koje nas čekaju nakon dobijanja pozivnice krajem godine“, kazala je ona.

Pejanović Đurišić je informisala gosta da je crnogorski parlament prije nekoliko dana usvojio Rezoluciju o podršci članstvu Crne Gore u NATO što, kako je dodala, povećava kredibilitet pred partnerima i predstavlja jaku poruku da postoji značajna podrška građana u stremljenjima ka članstvu u NATO, koja bilježi stalni trend rasta.

Slobodnik učestvuje u okviru prve od tri faze ,,V Speaking tour-a’’ koji u šest crnogorskih opština organizuju Komunikacioni tim Savjeta za članstvo u NATO, Višegradska grupa i Ambasada Slovačke u Crnoj Gori, u saradnji sa partnerima iz lokalne samouprave.

Bonus video: