Nuhodžić – Faruđa: Želja Malte je da Crna Gora bude što prije članica Evropske unije

Nuhodžić je zahvalio na podršci Malte našim integracionim procesima i istakao važnost saradnje u kontekstu prenošenja malteških iskustava u pregovaračkom procesu
68 pregleda 0 komentar(a)
Mevludin  Nuhodžić, Majkl Faruđo, Foto: MUP Crne Gore
Mevludin Nuhodžić, Majkl Faruđo, Foto: MUP Crne Gore
Ažurirano: 22.11.2018. 16:57h

Tokom učešća na Evropskom forumu o smanjenju rizika od katastrofa, koji se danas i sjutra održava u Rimu, ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Mevludin Nuhodžić je razgovarao sa ministrom unutrašnjih poslova i nacionalne bezbjednosti Republike Malte Majklom Faruđom.

Faruđa je saopštio da Malta pruža punu podršku Crnoj Gori u oblasti vanrednih situacija, a posebno na planu pristupanja naše države Evropskoj uniji.

„Naša je želja da Crna Gora bude što prije članica Evropske unije. Smatramo da će proširenje Evropske unije zemljama Zapadnog Balkana biti važan faktor stabilnosti“, rekao je Faruđa.

Naglasio je da Malta i Crna Gora ostvaruju kvalitetnu saradnju u gotovo svim oblastima važnim za razvoj dvije države.

Nuhodžić je zahvalio na podršci Malte našim integracionim procesima i istakao važnost saradnje u kontekstu prenošenja malteških iskustava u pregovaračkom procesu.

Saglasili su se da u narednom periodu postoji prostor za dalje jačanje saradnje između dva resora unutrašnjih poslova, kroz zajedničke aktivnosti i projekte od obostranog interesa.

Bonus video: