Slobodnik: Crna Gora sve bliža pozivu u NATO

"Ukazavši na važnost nastavka uspješnog sprovođenja reformi istakao je da će Slovačka i u narednom periodu biti snažan podržavalac integracije Crne Gore u NATO i EU", saopšteno je iz MVPEI
10 komentar(a)
Igor Slobodnik, Foto: MVPEI
Igor Slobodnik, Foto: MVPEI
Ažurirano: 21.09.2015. 14:49h

Crna Gora je sve bliža pozivu za članstvo u NATO-u, ocijenio je državni sekretar u Ministarstvu vanjskih i evropskih poslova Slovačke, Igor Slobodnik.

On je, u razgovoru sa crnogorskim šefom diplomatije Igorom Lukšićem, kazao da će Slovačka nastaviti da podržava Crnu Goru u procesu evroatlantskih i evropskih integracija.

Slobodnik je naveo da je Crna Gora sve bliža pozivu za članstvo u NATO i pohvalio vidan napedak ostvaren u prethodnom periodu.

"Ukazavši na važnost nastavka uspješnog sprovođenja reformi istakao je da će Slovačka i u narednom periodu biti snažan podržavalac integracije Crne Gore u NATO i EU", saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija.

Lukšić je podsjetio na rezultate u ključnim oblastima reformi, istakavši da Vlada ostaje u potpunosti posvećena njihovom daljem sprovođenju, o čemu svjedoči i intezivan javni dijalog o važnosti članstva Crne Gore u NATO.

"On je zahvalio na punoj podršci Slovačke evropskom i evroatlanskom putu izrazivši uvjerenje da će dvije zemlje, različitim oblicima saradnje u ovim procesima i bilateralnim odnosima, nastaviti da jačaju i unaprjeđuju veoma dobre i prijateljske odnose", kaže se u saopštenju.

Bonus video: