Adžić: Nadležni da ispitaju slučaj "Vunko", radi se o teškom kriminalu

"Pokušaj stvaranja novih podjela je jedina aktivnost kojom je preokupirana aktuelna vlast, a podršku u tome im svjesno ili nesvjesno daju i neki koji se predstavljaju kao oponenti vlasti", istakao je Danijel Adžić član Predsjedništva Demokratske Crne Gore
76 pregleda 7 komentar(a)
Danijel Adžić, Foto: Demokratska Crna Gora
Danijel Adžić, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 21.09.2015. 14:17h

Sumnjive privatizacije i neriješena pitanja bivših radnika bjelopoljskih preduzeća se godinama podvlače pod tepih i guraju u stranu, saopštio je Danijel Adžić član Predsjedništva Demokratske Crne Gore.

"Na pijedestal se stavljaju neka od perifernih pitanja kojima se zamagljuje loša ekonomska situacija u kojoj se nalaze građani Bijelog Polja. Pokušaj stvaranja novih podjela je jedina aktivnost kojom je preokupirana aktuelna vlast, a podršku u tome im svjesno ili nesvjesno daju i neki koji se predstavljaju kao oponenti vlasti", istakao je Adžić.

On je dodao da stanjem u Bijelom Polju i odnosom nadležnih prema nekada uspješnim preduzećima pod hitno treba da se pozabavi Državni tužilac, jer je, kako tvrdi, bilo mnoštvo sumnjivih radnji, gdje je pretvaranjem javnog u privatno vlasništvo zadat težak udarac obespravljenim radnicima.

"U nekim slučajevima postoje i materijalni dokazi za podizanje optužnice jer su u pitanju teska krivična djela pljačke imovine. Ono što su generacije stvarale neko je za noć 'pojeo'. Jedan u moru primjera je i Vunarski konbinat "Vunko", čija imovina je nestala bez traga, a da još uvijek niko nije odgovarao za tu pljačku. Radnici već deset godina čekaju na isplatu onoga što im po zakonu pripada, ali niko i ne pomišlja da izvrši obavezu prema njima. Mi iz Demokratske Crne Gore pozivamo nadležne da ispitaju slučaj "Vunko", jer se radi o teškom kriminalu, a one koji šire podjele da se okrenu građanima i da se manu ćorava posla", kazao je Adžić.

Bonus video: