Radulović: Za proteste obezbijeđeno 1.000 šatora, ostajemo ispred Vlade do ispunjenja zahtjeva

"Sve će koštati oko 40, 50 hiljada eura sa cijelom infrastrukturom. Šatori koštaju 10, 15 eura, potpuno opremljeni. Moramo da imamo jednu kantinu malu, da nađemo vodu, da plaćamo santarije, Službu za hitnu pomoć takođe. Nijesmo imali sponzore niti nas oni interesuju. Sponzori su svi građani“
0 komentar(a)
Branko Radulović, Foto: Luka Zeković
Branko Radulović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 20.09.2015. 09:29h

Demokratski front (DF) pozvao je još jednom građane da se 27. septembra popodne okupe na platou ispred Skupštine, i nakon što upute Vladi zahtjeve, tamo ostanu dok ne budu ispunjeni.

Član Predsjedništva Demokratskog fronta Branko Radulović je u emisiji Živa istina saopštio da su za to obezbijedili hiljadu šatora kao i da ih je cijeli projekat koštao oko 50 hiljada eura.

"Protest DF-a sljedeće nedjelje počeće u 18 sati na platou kod Skupštine. Kako Zakon o javnom okupljanju nalaže DF će sjutra, ili u utorak najkasnije, prijaviti policiji održavanje protesta", saopštio je Radulović.

On je dodao da, prema Ustavu, mirni protest niko nema pravo da zabrani, tako da će u nedjelju 27. Vladi uputiti svoje zahtjeve.

“Uveče je okupljanje oko 18 sati, tražićemo da održimo miroljubivi protestni miting. Kada se upute zahtjevi vrhu režima ja ću, zajedno sa mnogim građanima koji to žele, ostati tu noć i neću se pomjeriti dok se ne ispune zahtjevi”, kazao je Radulović.

On je objasnio da je više od hiljadu šatora i ostali inventar organizatore koštao oko 50 hiljada eura.

"Sve će koštati oko 40, 50 hiljada eura sa cijelom infrastrukturom. Šatori koštaju 10, 15 eura, potpuno opremljeni. Moramo da imamo jednu kantinu malu, da nađemo vodu, da plaćamo santarije, Službu za hitnu pomoć takođe. Nijesmo imali sponzore niti nas oni interesuju. Sponzori su svi građani“, istakao je Radulović.

On je naveo da ga razočaralo odbijanje gotovo svih opozicionih subjekata da se pridruže protestima. Radulović je ocijenio da je takva reakcija opozicionara zapravo bježanje od javne odgovornosti.

On je dodao da ga je više pogodio odlazak Miodraga Lekića iz DF-a.

"On je iskočio iz DF-a zato što nije želio proteste. On želi neki sasvim drugi politički angažman i drugo političko djelovanje. Ova njihova reakcija je bježanje, faktički, od javne odgovornosti. Mislite da je lako ići pod šator?“, rekao je Radulović.

On je saopštio i da Andrija Jovićević nije kandidat za novog lidera DF-a ali istakao i ko bi to mogao da bude.

"Taj lider biće školovaniji od mene, neće imati mrlje, mora biti pošteniji i moralaniji od nas iz DF-a a to je teško. Taj lider će biti za Crnu Goru do kraja. Otvoren je konkurs. Jovićeviću želim svako dobro, međutim niti je razmatran a što se mene tiče poslije iskustva sa Lekićem, ne", poručio je Radulović.

Radulović je odgovorio negativno na pitanje da li Socijalistička narodna partija, kao stranka koja se eksplicitno izjasnila da je protiv NATO-a, možda u protestima DF-a prepoznaje mogućnost da se poremeti posao uoči pozivnice za NATO.

"Ne. Ovaj protest je za KAP, Autoput, moju unuku, za demokratsko odlučivanje da li ćemo biti za NATO ili ne...“, rekao je Radulović.

Na pitanje koliko je politički realno da nakon eventualnog rušenja kabineta Đukanovićeve Vlade protestima, DPS i ostali participanti vlasti uđu u prelaznu Vladu, Radulović je rekao da DF ne tražida ova vlast ide nego traži zajedničku, prelaznu Vladu.

"Moje naveće životno razočarenje nije Đukanović nego je alternativa Đukanoviću tako da ako mogu da sjednem sa tom altenativom, koja me je izdala i razočarala ,onda ću da sjednem zbog budućnosti Crne Gore», rekao je Radulović.

Upitan da prokomenariše dešavanja koje je Nacrt zakona o vjeroispovjesti izazvao u Kotoru i Bijelom Polju, Radulović je kazao da je vjera u Crnoj Gori toliko izmanipulisana -"toliko da je postala antivjera i to je ludilo".

Bonus video: