Jačanje multilateralizma važno za prevazilaženje izazova

Hloben je naglasio da njihove ciljeve najbolje sublimira geslo predsjedavanja „Za ljude, dijalog i stabilnost“, tokom kojeg su planirane i brojne aktivnosti koje će Ambasada Slovačke realizovati u saradnji sa Misijom OEBS-a u Crnoj Gori
361 pregleda 1 komentar(a)
Hloben i Brajović, Foto: Igor Šljivančanin
Hloben i Brajović, Foto: Igor Šljivančanin

Jačanje efikasnosti multilateralizma, kao i poštovanje zajednički prihaćenih normi i principa, važno je za uspješno prevazilaženje izazova s kojima se suočava prostor OEBS-a, ocijenjenio je predjsednik parlamenta Ivan Brajović.

Brajović je danas primio ambasadora Slovačke Romana Hlobena koji mu je, kako je saopšteno iz parlamenta, predstavio program i prioritete slovačkog predsjedavanja OEBS-om tokom ove godine.

„Predsjednik Skupštine je istakao važnost jačanja efikasnosti multilateralizma, kao i poštovanja zajednički prihaćenih normi i principa za uspješno prevazilaženje izazova s kojima se suočava prostor OEBS-a“, kaže se u saopštenju.

Hloben je naglasio da njihove ciljeve najbolje sublimira geslo predsjedavanja „Za ljude, dijalog i stabilnost“, tokom kojeg su planirane i brojne aktivnosti koje će Ambasada Slovačke realizovati u saradnji sa Misijom OEBS-a u Crnoj Gori.

„Ocjenivši da dvije države u kontinuitetu razvijaju prijateljske odnose, sagovornici su razmijenili mišljenja o aktuelnim dešavanjima u Crnoj Gori i u regionu Zapadnog Balkana“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je, u kontekstu daljeg snaženja parlamentarne saradnje, Hloben Brajoviću ponovio poziv predsjednika Nacionalnog savjeta Andreja Danka da posjeti Slovačku.

Bonus video: