Pozvali Nikšićane da probude u sebi Ljuba Čupića

Pozvali su građane da dignu svoj glas prkosa i otpora i probude u sebi Ljuba Čupića koga „pokušavaju da ubiju u nama“ oni što nas „prodaju zajedno s nekretninama svojim strateškim partnerima – investitorima, koji zatim trguju našim dušama“
26 komentar(a)
URA Nikšić Ljubo Čupić
URA Nikšić Ljubo Čupić
Ažurirano: 18.09.2015. 14:02h

Dan oslobođenja Nikšića „proslavili“ su i mladi nikšićkog odbora Građanskog pokreta URA koji su sugrađanima dijeli plakat sa likom Ljuba Čupića, a ispod slike je stajalo „Otkuda osmijeh tvoj na licu mome, anđele predsmrtnog prkosa”.

“Dok poniženi koračamo niz Ulicu Vitovu i dišemo vazduh zagađen strahom,čestitamo vam 18. septembar – Dan oslobođenja. Već 25 godina oslobađaju nas od radnika i radnih mjesta, seljaka i poljoprivrede, socijalne pravde, besplatnog školstva i zdravstva, zdravog razuma, dostojanstvenog života, kulture, solidarnosti , ideala, ljepote...“, stajalo je pomenutom plakatu.

Pozvali su građane da dignu svoj glas prkosa i otpora i probude u sebi Ljuba Čupića koga „pokušavaju da ubiju u nama“ oni što nas „prodaju zajedno s nekretninama svojim strateškim partnerima – investitorima, koji zatim trguju našim dušama“.

„Radnici, gladni i poniženi, sjetite se svoje snage, čela svoga od čelika, ruku crvenih od boksita, himne svoje od plamena. URA je crvena kao marseljeza. Oslobođeni od života, slavite ovaj praznik i slušajte kako cvrkuću o svojim pobjedama – nad nama, svojim građanima.

Vi s Biroa, besposleni, što valjate kamen besmisla iz crnog dana u još crnji, ne smijete od njih prositi život! Jer plata njihova finansira smrt vašeg dostojanstva. Nikšićani, crvena je URA, sretna nam bila“, stoji na plakatu URA-e.

Bonus video: