Protesti DF-a nijesu antidržavni već antimafijaški

Potpredsjednik Vlade Duško Marković kazao je da su protesti DF-a, najavljeni za 27. septembar namjerno su tempirani uoči iščekivanja pozivnice za NATO, navodeći da su oni antidržavni i da im je cilj da pošalju sliku Crne Gore kao politički i bezbjednosno nestabilne države
12 komentar(a)
Demokratski front, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Demokratski front, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Ažurirano: 18.09.2015. 13:29h

Protesti Demokratskog fronta nijesu antidržavni, već antilopovski i antimafijaški, saopštili su iz Demokratskog fronta (DF), navodeći da bi potpredsjednik Vlade Duško Marković, koji je koordinator svih obavještajnih službi, trebalo da podnese izvještaj o alarmantnoj bezbjednosnoj situaciji.

Potpredsjednik Vlade Duško Marković kazao je da su protesti DF-a, najavljeni za 27. septembar namjerno su tempirani uoči iščekivanja pozivnice za NATO, navodeći da su oni antidržavni i da im je cilj da pošalju sliku Crne Gore kao politički i bezbjednosno nestabilne države.

„Protesti DF-a nijesu antidržavni, kako je izjavio potpredsjednik Vlade, već antilopovski i antimafijaški, i to je Dušku Markoviću veoma dobro poznato, zato se i skriva iza floskula o državi i ustavnom poretku“, kaže se u reagovanju DF-a.

Kako se dodaje, najveću štetu ustavnom poretku, državnoj stabilnosti, ekonomiji i nezavisnosti, napravila je i još uvijek čini partija u kojoj je Marković zamjenik predsjednika.

Iz Fronta su saopštili da nijedan okupator u istoriji Crne Gore nije tako planski kao DPS uništavao resurse države, praveći od crnogorskih građana institucionalne robove 21. vijeka.

„Pošto mi u DF-u ne pristajemo na robovski tretman koji su nam namijenili Milo Đukanović i Duško Marković, organizujemo mirne, demokratske proteste na kojima će se pojaviti većinska obespravljena i opljačkana Crna Gora“, navodi se u saopštenju.

Iz Fronta su poručili Markoviću, da „svoju konstantu nervozu koja sve više dobija stanje agresije pokuša artikulisati pecanjem na Tari ili pisanjem ANB memoara“.

Oni smatraju da bi klanovski obračuni unutar službe bezbjednosti i DPS-a trebalo da zabrinu svakog građanina Crne Gore.

„A Marković koji je koordinator svih obavještajnih službi, trebalo bi da podnese izvještaj o alarmantnoj bezbjednosnoj situaciji, kad već nije u stanju da se obračuna sa planerima haosa koji podgoričke ulice zasipaju sačekušama i eksplozijama, a po svemu sudeći dolaze iz mafijaško-obavještajnog miljea“, dodao je on.

Iz Df-a su preporučili Markoviću da se, prije nego sljedeći put najavi da će neko baciti bombu na protestima 27. septembra, pozabavi dosad eksplodiranim bombama i eksplozivima, neriješenim ubistvima „i institucionalnom kriminalu koji je posljedica pogubne vladavine DPS-a u kojem je potpredsjednik Vlade u stvari zamjenik predsjednika“.

U Frontu smatraju da je Marković najbolji primjer kakva je bezbjednosna situacija u Crnoj Gori, , jer mjesecima „lamentira“ nad svojom ugroženošću pozivajući vrhovnog državnog tužioca Ivicu Stankovića da pitanje njegove bezbjednosti bude državni prioritet.

Iz te strake su kazali da je u Crnoj Gori izgleda osnovni problem što je lista ličnih prioriteta toliko dugačka, da se ne može ni doći do državnih.

„Zato zamjeniku Đukanovića najtoplije preporučujemo da se posveti borbi protiv sprege organizovanog kriminala i države, i da ne najavljuje nikakve bombe na protestima, jer može krivično odgovarati zbog neuspjelog pokušaja širenja straha i panike, što mu je izgleda uža specijalnost“, dodali su iz DF-a.

Kako su naveli, nakon uspješno završenih mirnih i demokratskih protesta, prelazna Vlada će svim gradjanima garantovati ličnu sigurnost i bezbjednost, uključujući i Markovića.

„Zbog toga smo uvjereni da će i potpredsjednik vlade, sa malim zakašnjenjem konstatovati da su promjene u Crnoj Gori neophodne, i biće mu žao što to ranije nije uvidio, jer bi onda možda razmilio da li da prihvati da bude zamjenik Mila Đukanovića“, zaključili su iz Fronta.

Bonus video: