Slotkin: Bajdenova poruka je znak podrške Crnoj Gori

Ministarka odbrane Crne Gore Milica Pejanović-Đurišić razgovarala je telefonom sa Slotkin, koja je Pejanović-Đurišić čestitala na uspješno realizovanim aktivnostima u okviru fokusiranog i intenziviranog dijaloga
1 komentar(a)
Elisa Slotkin, Foto: Http://www.defense.gov
Elisa Slotkin, Foto: Http://www.defense.gov
Ažurirano: 18.09.2015. 09:54h

Poruka potpredsjednika Džozefa Bajdena jasan je znak podrške Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Crnoj Gori uoči decembarskog sastanka kada će saveznici raspravljati o pozivu Crnoj Gori u NATO, kazala je pomoćnik sekretara za odbranu SAD, Elisa Slotkin.

Ministarka odbrane Crne Gore Milica Pejanović-Đurišić razgovarala je telefonom sa Slotkin, koja je Pejanović-Đurišić čestitala na uspješno realizovanim aktivnostima u okviru fokusiranog i intenziviranog dijaloga.

„Poziv iz Pentagona uslijedio je nakon razgovora Bajdena sa predsjednikom Vlade Milom Đukanovićem u ponedjeljak 14. septembra. Slotkin je ponovila poruke koje je saopštio potpredsjednik, naglašavajući da se radi o jasnom znaku podrške SAD Crnoj Gori uoči decembarskog sastanka kada će saveznici raspravljati o pozivu Crnoj Gori u NATO“, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Slotkin je naglasila potrebu da Crna Gora nastavi sa neophodnim reformama koje će biti predmet procjenjivanja zemalja članica NATO-a u decembru.

„Pejanović-Đurišić je izrazila zahvalnost za kontinuiranu pomoć Pentagona Crnoj Gori, ocjenjujući da će najnovija poruka potpune podrške iz Vašingtona dodati još više odlučnosti reformskim procesima u Crnoj Gori“, kaže se u saopštenju.

Pejanović-Đurišić je dodala da reforme neće prestati sa pozivnicom i da će Crna Gora nastaviti posvećeno da ispunjava obaveze kako bi kao NATO članica mogla preuzeti potpunu odgovornost.

Bonus video: