Aktivnosti Tužilaštva ohrabruju

"Neophodno je riješiti i nagomilane probleme iz prethodnog perioda i poboljšati trenutnu situaciju u čemu ce Državno tužilaštvo imati punu podršku svih članova Odbora"
69 pregleda 2 komentar(a)
Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu, Foto: Tuzilastvo.me
Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu, Foto: Tuzilastvo.me
Ažurirano: 16.09.2015. 12:54h

Aktivnosti Tužilaštva ohrabruju i pokazuju da tužioci namjeravaju ozbiljno da rade i ostvare značajne rezultate, ocijenili su članovi skupštinskog Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu.

Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković, glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić i rukovodilac Višeg državnog tužilaštva u Podgorici Vesna Jovićević, razgovarali su u Tužilaštvu sa članovima Odbora za politički sistem pravosuđe i upravu.

"Aktivnosti Tužilaštva ohrabruju i pokazuju da tužioci imaju namjeru ozbiljno da rade i ostvare značajne rezultate. U tom smislu, neophodno je riješiti i nagomilane probleme iz prethodnog perioda i poboljšati trenutnu situaciju u čemu ce Državno tužilaštvo imati punu podršku svih članova Odbora", poručili su poslanici tokom sastanka.

Oni su obišli zgradu u kojoj su smješteni Vrhovno državno tužilaštvo, Specijalno državno tužilaštvo i Više državno tužilaštvo u Podgorici i upoznali se sa uslovima rada tužioca.

Iz Tužilaštva je saopšteno da je Stanković istakao da kod saradnika insistira na tome da uslovi ne smiju uticati na rezultate rada, ali je napomenuo da bi se mnogo više moglo postici u adekvatnijem ambijentu.

"Prostorni kapaciteti nijesu dovoljni ni za trenutno zaposlene, a problem će postati izraženiji ukoliko se realizuju planovi o kadrovskom jačanju institucije", poručio je Stanković.

Tužioci su upoznali poslanike sa problemima u radu, što bi, kako je ocijenjeno, moglo da dovede i do osipanja kadra.

Predsjednik Odbora, Rifat Rastoder poručio je da će zajedno sa ostalim članovima Odbora pomoći da se važnoj instituciji, kao što je Tužilaštvo, obezbjede uslovi koji bi omogućili nesmetano funkcionisanje.

Bonus video: