DF: Medijska haranga režima neće pokolebati Jovićevića

"DF ni najmanje neće pokolebati najnovija režimska kampanja i pokušaji zastrašivanja ljudi, a sve u cilju da se pričama o nekakvim zavjerama i intrigama utiče na masovnost skupa, odnosno da se spriječi dolazak dijela nezadovoljnih građana Crne Gore u Podgoricu"
248 pregleda 12 komentar(a)
Andrija Jovićević, Foto: Arhiva Vijesti
Andrija Jovićević, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 16.09.2015. 11:22h

Demokratski front očekuje da režimska medijska haranga neće ni najmanje pokolebati bivšeg ministra unutrašnjih poslova Andriju Jovićevića u slučaju da donese odluku da se u budućnosti aktivno uključi u društveno-politička dešavanja Crne Gore, saopšteno je iz te stranke.

Kako se dodaje Jovićević, "čak i po procjenama režima, pripada drugoj vrsti političara, koje odlikuje hrabrost i nepokolebljivost".

"Demokratski front ne čudi režimska medijska haranga na Andriju Jovićevića, bivšeg ministra unutrašnjih poslova i jednog od lidera nekadašnjeg Bloka za zajedničku državu Srbije i Crne Gore, jer smo svjesni da imamo posla sa političkom organizacijom koja je odavno svoje partijske organe izmjestila u prostorije ANB-a. Ova udbaška akcija je pokrenuta odmah nakon što je javnost upoznata sa tim da je Jovićević bio jedan od najozbiljnijih kandidata za čelnu funkciju u DF prije dolaska Miodraga Lekića", navodi se u saopštenju DF-a.

Oni dodaju da je akcija pojačana u susret protestima DF-a "otvorenim i brutalnim napadom na ovoga čovjeka, kome iz tih centara pokušavaju da pripišu sve i svašta".

"DF ni najmanje neće pokolebati najnovija režimska kampanja i pokušaji zastrašivanja ljudi, a sve u cilju da se pričama o nekakvim zavjerama i intrigama utiče na masovnost skupa, odnosno da se spriječi dolazak dijela nezadovoljnih građana Crne Gore u Podgoricu. Sve što DF zna o Andriji Jovićeviću odnosi se na njegov poznati porodični pedigre i lične kvalitete sa kojim on raspolaže kao čovjek i kao političar, a pošto je predmet najbrutalnijih napada režima, i to nam takođe mnogo govori".

Iz te partije su dodali da je povezivanje Jovićevića sa DF-om "izazvalo veliku nervozu unutar režima".

"I odatle ovakve podlosti, što nije bio slučaj kada su bili u pitanju neki drugi iz opozicije, a za koje je režim procjenjivao da mu ne predstavljaju neku veliku političku opasnost i da nemaju previše hrabrosti da ugroze dugogodišnju vladavinu jedne partije", zaključuje se u saopštenju DF-a.

Bonus video: