Uz podršku države, stvarati bolje mogućnosti za mlade Žabljačane

Krivokapić je naveo da Žabljak sa prirodnim potencijalima predstavlja jednu od vodećih turističkih destinacija u Crnoj Gori i ima priliku da postiže dalje rezultate kontinuiranim radom na održivoj valorizaciji bogatih rasursa
6 komentar(a)
Ranko Krivokapić, Foto: Savo Prelević
Ranko Krivokapić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 16.09.2015. 17:14h

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić čestitao je 17. septembar Dan Žabljaka predsjedncima Opštine Veselinu Vukićeviću, Skupštine Vidoju Tomčiću, odbornicima i građanima.

Krivokapić je naveo da Žabljak sa prirodnim potencijalima predstavlja jednu od vodećih turističkih destinacija u Crnoj Gori i ima priliku da postiže dalje rezultate kontinuiranim radom na održivoj valorizaciji bogatih rasursa.

"Bogatstvo prirode Žabljaka sigurno je jedno od najljepših prizora koji se mogu predstaviti u turističkoj ponudi, pa tako ona treba biti u skladu sa standardima visokokvalitetnih zimskih centara", navodi se u čestitki Krivokapića.

On smatra da je daljim radom, uz podršku države, potrebno stvarati bolje mogućnosti i perspektivu mladima i prirodna bogatstva koristiti uz poštovanje ekoloških standarda kako bi se sačuvala za generacije koje dolaze.

Konjević: Razvojne šanse Žabljaka leže i u dobrim međuopštinskim projektima

Ministar unutrašnjih poslova, Raško Konjević, čestitao je Dan opštine Žabljak njenom rukovodstvu i građanima.

„Ako je Dan opštine prilika za sumiranje postignutih rezultata, ali i sagledavanje novih razvojnih šansi, onda period pred nama treba da potvrdi opredijeljenost lokalnog menadžmenta da projekte koji doprinose boljem kvalitetu života građana nastavi da temelji na bogatim prirodnim potencijalima durmitorskog kraja“, kaže se u čestitki.

Prema riječima Konjevića, razvojne šanse Žabljaka leže i u dobrim međuopštinskim projektima, koji, spajajući prirodom iscrtane granice u zajednički resurs, mogu doprinijeti većem ekonomskom prosperitetu i privlačenju novih investicija.

„Uz želju da kroz napore Ministarstva i opštinskog rukovodstva zajedno doprinesemo kvalitetnom sprovođenju reformi na lokalnom nivou, u ime Ministarstva unutrašnjih poslova i u lično ime srdačno Vam čestitam 17. septembar – Dan opštine Žabljak“, zaključio je on.

Milić: Žabljak može postati privlačno mjesto za investicije

Predsjednik Socijalističke narodne partije, Srđan Milić čestitao je Dan Opštine Žabljak, 17. septembar, njenom rukovodstvu i građanima.

Prema njegovim riječima, Žabljak je, zahvaljujući širokoj lepezi bogatstva prirodnih ljepota, nadaleko prepoznat kao turistička destinacija čije potencijale valja iskoristiti na najbolji mogući način, odnosno u u pravcu koji će omogućiti život dostojan čovjeka.

Milić je u čestitki naveo da je uvjeren da će se u budućim godinama na još bolji način iskoristiti to prirodno bogatstvo durmitorskog basena, adekvatno ga valorizovati, ali i čuvati.

“Sa ljudskim i prirodnim potencijalima koje ima Žabljak siguran sam da ova opština može postati privlačno mjesto za investicije, a sa raznovrsnom turističkom ponudom i ponudom organske, zdrave hrane dati podsticaj unapređenju kvaliteta života građana, kako bi i dalje ostali da žive i rade u svom gradu”, kaže se u čestitki Milića.

Bonus video: