"Atlantski savez da dostavi dokaze da nas finansiraju Rusi"

5 komentar(a)
Vladislav Dajković, Foto: Privatna arhiva
Vladislav Dajković, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 16.09.2015. 09:14h

Pokret za neutralnost Crne Gore pozvao je Atlantski savez, i sve ostale pobornike sličnih stavova, da javnosti predoče dokaze da se Pokret finansiran od strane Rusije i ruske ambasade, ali i bilo kog drugog subjekta u Crnoj Gori.

Kako je saopštio Član UO Pokreta za neutralnost Crne Gore Vladislav Dajković, u suprotnom će "spinerske insinuacije biti osnov za podizanje tužbe".

Iz Poreta za neutralnost reagovali su na saopštenje Atlantskog sasvjeta u kojem je, između ostalog, navedeno da "Pokret za neutralnost ima dužnost da opravda sredstva koja pristižu na njihov konto, kako bi osporili proces priključivanja Crne Gore u Alijansu".

"Uznemireno saopštenje Atlantskog saveza povodom performansa Pokreta za neutralnost, je zapravo najbolji pokazatelj uspješnosti performansa, ali i njihovog straha. Konačno su izašli iz svoje udobnosti i elitističkog vođenja kampanje, koja počiva na ogromnoj finansijsko-medijskog mašineriji i na jedan neargumentovan način pokušali da ospore više nego uspjeli performans", naveo je Dajković.

Dodaje da su "uzroci ljubomorne reakcije Atlantskog saveza više nego jasni".

"Naime, performans ispred Skupštine koji je uzdrmao crnogorsku javnost, ali i region, je koštao svega 10 eura. Sa druge strane, proslava NATO rođendana u Podgorici je prema zvaničnim izvještajima koštala građane Crne Gore ogromnih 20.000 eura. I to samo jedna od njihovih promotivnih akcija. Dakle, ni pored basnoslovno skupe kampanje, promoteri NATO-a nisu uspjeli da prebace postotak podrške preko 35, što je bila i glavna primjedba potpredsjednika SAD Džozefa Bajdena".

Dajković je saopštio i da u demokratskim i razvijenim zemljama, "ovako neuspjela kampanja bi bila, u najmanjem, povod za podnošenje ostavke nacionalnog koordinatora i drugih promotera NATO-a".

"Na tezu Atlantskog saveza da je Pokret za neutralnost današnjim performansom izazvao ISIL, dovoljno je reći da organizacija koju oni zastupaju (NATO), ne samo da crta metu na građane Crne Gore, već i priziva taj isti ISIL, ali i ostale zemlje sa kojima NATO ratuje. Poručujemo atlantistima Crne Gore da nije Pokret za neutralnost stvorio ISIL i prozrokovao najveću seobu naroda današnjice, već upravo – NATO", naveo je Dajković.

Bonus video: