Garčević: Niklanović od početka upoznat sa scenarijom spota

“Prvi put je kontaktiran 19. jula kada je obavljen obilazak i fotografisanje restorana i mjesta snimanja”
88 pregleda 0 komentar(a)
NATO, Foto: Shutterstock
NATO, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 12.09.2015. 15:08h

Budvanski ugostitelj Krsto Niklanović od početka je bio upoznat sa scenariom spota koji je sniman u njegovom objektu, saglasio se sa njegovom konačnom verzijom i odobrio emitovanje, saopštio je nacionalni koordinator za NATO Veselin Garčević.

Niklanović je portalu In4s kazao da je zloupotrijebljen u spotu koji je rađen za kampanju o članstvu Crne Gore u NATO, i da uopšte nije imao namjeru da promoviše tu organizaciju.

Garčević je kazao da je Niklanović od samog početka bio vrlo dobro upoznat sa onim što je suština snimanja koje je odrađeno u njegovom restoranu.

“Prvi put je kontaktiran 19. jula kada je obavljen obilazak i fotografisanje restorana i mjesta snimanja”, naveo je Garčević u izjavavi dostavljenoj agenciji MINA.

Prema njegovim riječima, drugi obilazak je bio 29. jula, kada je ekipa iz Beograda obišla restoran.

“Niklanoviću je scenario poslat 28. jula na njegov telefon, sms porukom, u kojoj je jasno bilo naglašeno da će se to što bude snimljeno završiti porukom Partnerstvo za sigurnu budućnost – Crna Gora u NATO”, precizirao je Garčević.

Kako je kazao, Niklanović je prihvatio sve to i odgovorio SMS-om da je sve u redu, zakazao dalje kontakte i dao svoju e-mail adresu preko kojeg treba dalje da ga kontaktiraju.

“Uslijedilo je snimanje, a 29. avgusta je kompletan spot, sa grafikom i džinglom u kojem se takođe govori Partnerstvo za sigurnu budućnost - Crna Gora u NATO, poslat Niklanoviću da pogleda, da se sa tim saglasi i da odobri emitovanje”, kazao je Garčević.

On je naglasio da je spot emitovan deset dana nakon što je Niklanović to odobrio.

“Prema tome, nema ništa od onoga da se radi o prevari, tajnom snimanju ili lažnom predstavljanju, od prvog do posljednjeg momenta sve je bilo jasno i otvoreno. Niklanović je dobro znao o čemu se radi, on je to prihvatio i učestvovao u tome sa nama. Zašto se predomislio i zašto sada tvrdi suprotno, treba sam sebi da objasni, ne mora nama”, zaključio je Garčević.

Bonus video: