Pean: Za potrebe NATO kampanje zloupotrijebili Niklanovića

"Ovakvo ponašanje NATO promotera dokaz je nemoći i nedostatka kvalitetnih argumenata"
79 pregleda 27 komentar(a)
Ivo Pean, Foto: Pokret za neutralnost
Ivo Pean, Foto: Pokret za neutralnost
Ažurirano: 12.09.2015. 13:19h

Koordinator Pokreta za neutralnost za Tivat Ivo Pean kazao je da su promoteri NATO-a za potrebe kampanje zloupotrijebili budvanskog ugostitelja Krsta Niklanovića.

"Niklanović se prvobitno pojavio u NATO promotivnom spotu, a nakon što je isti počeo da se emituje, Niklanović je za podgoričke medije potvrdio da je zloupotrebljen te da uopšte nije imao namjeru da promoviše NATO", navodi se u saopštenju Peana.

Nikalnović je kazao da su mu članovi ekipe agencije koja ga je snimala sugerisali da izgovori rečenicu “Uspjeh je kada čuvaš svoje i gradiš svakodnevno prijateljstva i dalja partnerstva“, što je i učinio, ne očekujući, kako je kazao, da će to biti zloupotrebljeno u promotivne svrhe.

"Ovakvo ponašanje NATO promotera dokaz je nemoći i nedostatka kvalitetnih argumenata koji idu njima u korist pa moraju pribjegavati prevarama. Mijenjajući kontekst Niklanovićeve rečenice, a koju je, zapravo, mogao izgovoriti bilo koji stanovnik koji drži do sebe, saznajemo dokle je došla perfidna promocija onih koji iz svojih, isključivo materijalnih razloga, i onih za boljim pozicijama u društvu zagovaraju ovu vojnu Alijansu", smatra Pean.

Bonus video: