Otvoren konzulat Crne Gore u Lionu

Otvaranju konzulata prisustvovali su predstavnici poslovnog i kulturnog života regiona Auvergne-Rhône-Alpes i opštine Lion, konzularnog kora u Lionu, te crnogorske dijaspore
895 pregleda 0 komentar(a)
Sa otvaranja konzulata, Foto: Mvp.gov.me
Sa otvaranja konzulata, Foto: Mvp.gov.me

Državni sekretar Ministarstva vanjskih poslova, ambasador Zoran Janković otvorio je u Lionu Konzulat Crne Gore, na čelu sa počasnim konzulom Bertranom Tiberom.

Janković je izrazio očekivanje da će otvaranje konzulata doprinijeti unaprjeđenju prijateljskih odnosa Crne Gore i Francuske i jačanju ekonomske, obrazovne i kulturne saradnje.

Istakao je i da je to dodatna prilika za stanovnike francuskog regiona Auvergne-Rhône-Alpes da se, uz već uspostavljenu direktnu avio liniju Podgorica – Lion tokom turističke sezone, bliže upoznaju sa prirodnim ljepotama i investicionim potencijalima Crne Gore.

Otvaranju konzulata prisustvovali su predstavnici poslovnog i kulturnog života regiona Auvergne-Rhône-Alpes i opštine Lion, konzularnog kora u Lionu, te crnogorske dijaspore.

"Tokom boravka u Lionu, državni sekretar Janković imao je susrete sa Filipom Meunijeom, potpredsjednikom regiona Auvergne-Rhône-Alpes i Žan-Dominikom Duranom, zamjenikom gradonačelnika Liona. Tokom razgovora, sagovornici istakli da otvaranje konzulata Crne Gore u Lionu predstavlja važan korak u pravcu intenziviranja odnosa dvije zemlje, prvenstveno na ekonomskom planu", saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova.

Bonus video: