SNP zatražila kontrolno saslušanje Konjevića, Stojanovića i Peruničića

Jonica smatra da su uznemiravajući događaja postali kontinuitet u Crnoj Gori
5 komentar(a)
Snežana Jonica, Foto: Savo Prelević
Snežana Jonica, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 10.09.2015. 16:21h

Socijalistička narodna partija zatražila je danas kontrolno saslušanje ministra unutrašnjih poslova Raška Konjevića, direktora Uprave policije Slavka Stojanovića i direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost Dejana Peruničića, povodom bezbjedonosne situacije u Crnoj Gori, ali i stanja u samom bezbjedonosnom sektoru.

"Od predsjednika Odbora za bezbjednost i odbranu Mevludina Nuhodžića zatražila sam da se odluka o kontrolmom saslušanju čelnika MUP-a, policije i ANB-a stavi na dnevni red prve naredne sjednice tog skupštinskog tijela. Tema kontrolnog saslušanja biće: „Stanje bezbjednosti u Crnoj Gori i stanje u bezbjednosnim službama – Ministarstvu unutrašnjih poslova, Upravi policije i Agenciji za nacionalnu bezbjednost“", navodi se u saopštenju Jonice.

Ona smatra da su uznemiravajući događaja postali kontinuitet u Crnoj Gori, tako da postoji više nego opravdan razlog za kontrolno saslušanje.

"Podsjećam da su čelni ljudi MUP-a i Uprave policije u julu na Odboru za bezbjednost i odbranu tvrdili kako je bezbjedonosna situacija u Crnoj Gori stabilna i zadovoljavajuća, iako je SNP i tada ukazivao na negativne pojave koje su postale svakodnevna praksa, kao i na potrebu mnogo snažnijih mjera i ozbiljnijeg pristupa nadležnih i odgovornih u resoru bezbjednosti", zaključuje.

Bonus video: