Šabović: Namještanje afere Konjeviću potvrda da se u obračunu sa SDP ne preza ni od čega

Član odbora za bezbjednost iz Demokratske partije socijalista Ljuiđ Ljubo Škrelja smatra da je najnoviji slučaj diskreditacije neprihvatljiv i zabrinjavajući za ukupno društvo
5 komentar(a)
Džavid Šabović, Foto: Boris Pejović
Džavid Šabović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 10.09.2015. 15:37h

Namještanje afere ministru unutrašnjih poslova i potpredsjedniku Socijaldemokratske partije manje članice vladajuće koalicije za Džavida Šabovića iz SDP-a predstavlja potvrdu da se u obračunu sa SDP-om ne preza ni od čega i da su zadatak dobili pojedinci iz bezbjednosnih službi.

Ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević kazao je juče da je u petak podnio prijavu specijalnom tužiocu Milivoju Katniću, jer je došao do saznanja da određeni policajci iz Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala, u saradnji sa kriminalnim, parakriminalnim strukturama i medijima, spremaju njegovu profesionalnu i ličnu diskreditaciju.

To je kazao na vanrednoj konferenciji za novinare povodom hapšenja inspektora Odsjeka za suzbijanje organizovanog kriminala i korupcije Đoka Golubovića.

"U ovom trenutku se pokazalo nešto dosad neviđeno. A to je da žena koja se sumnjiči da je, jedna od onih koje organizuju prostituciju bila moralnija od pojedinaca iz te službe. Ona se nije dala zaplašiti i nije se dala potkupiti, za razliku od nekih iz službe koji su očigledno dobili zadatak, a ovo je bio jedan od načina kako se taj zadatak izvršava. Poruka svima njima je - džaba im je, neka nastave kako hoće, nije nama cilj po svaku cijenu da ostanemo - ne samo u vlasti nego i sa njima. Jer vjerujem da više nikad nećemo biti sa takvima, ali neka znaju da nas neće i ne mogu kupiti ni zaplašiti", kazao je Šabović, a prenosi Radio Slobodna Evropa.

Član odbora za bezbjednost iz Demokratske partije socijalista Ljuiđ Ljubo Škrelja smatra da je najnoviji slučaj diskreditacije neprihvatljiv i zabrinjavajući za ukupno društvo.

"Ja mislim da ovo što se u zadnje vrijeme dešava kad su u pitanju diskreditacija javnih ličnosti u Crnoj Gori bez argumenata i bez skrupula, nije dobro i uopšte ne smatram da je to naš interes i da je naš cilj prema onome što smo svi zacrtali. Znači ne postoji samo jedan segment kad se iznese takva stvar o jednoj ličnosti, nego postoji porodični, privatni i drugi segmenti za koje ja smatram da su svetinja. Apsolutno ne opravdavam i ne podržavam i to je veoma zabrinjavajuće za sve nas i za društvo u kojem živimo", kazao je Škrelja, a prenosi Radio Slobodna Evropa.

Zoran Miljanić iz opozicionog Demosa vjeruje da se politički raskoli u vladajućoj koaliciji reflektuju na službe bezbjednosti, jer osim pokušaja diskreditacije postoji niz nerasvjetljenih kriminalnih akata, što prikazuje Crnu Goru kao nesigurnu državu.

"Sada imamo i ministra, a u čitavom periodu imamo čitav niz neriješenih ubistava, čitav niz raznih afera, paljevina vozila eksplozija po lokalima i stambenim objektima... Tako da očigledno njihovi partijski raskoli se reflektuju na službu bezbjednosti što nažalost dovodi do nestabilnosti i prikazuje Crnu Goru kao nestabilnu i nesigurnu državu. Naravno i građani su uplašeni za svoju ličnu bezbjednost", kazao je Miljanić za Radio Slobodna Evropa.

Bonus video: