Kontinuitet kvalitetnih bilateralnih odnosa Crne Gore i Grčke

Ambasador Grčke je ukazao na perspektivu unapređenja ekonomskih odnosa, posebno u oblastima turizma i energetike
61 pregleda 0 komentar(a)
Sotirios Atanasiu, Milo Đukanović, Foto: Vlada Crne Gore
Sotirios Atanasiu, Milo Đukanović, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 10.09.2015. 16:17h

Predsjednik Vlade Milo Đukanović primio je danas novonaimenovnog, izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Republike Grčke u Crnoj Gori Sotiriosa Atanasiua.

„Crna Gora i Grčka imaju kontinuitet kvalitetnih bilateralnih odnosa i dobru saradnju na međunardonom nivou“, ocijenio je predsjednik Vlade, uz podsjećanje na razvojne potencijale Crne Gore i mogućnosti saradnje sa mediteranskim zemljama, kakva je Grčka, u brojnim oblastima - od ekonomije do obrazovanja i nauke.

Đukanović je izrazio očekivanje da će značajan doprinos daljem razvoju odnosa dvije države dati i novoimenovani ambasador tokom svoje diplomatske misije.

Predsjednik Vlade se u razgovoru osvrnuo i na osnovne prioritete državne politike - ekonomski rast i razvoj, kao i realizaciju integracione agende za NATO i EU,

Ambasador Atanasiu je iskazao zadovoljstvo zbog prilike da novu diplomatsku funkciju obavlja u, kako je kazao, nezavisnoj, drugačijoj, ekonomski razvijenoj i prosperitetno orijentisanoj Crnoj Gori. Posebno je ukazao na snažnu podršku Grčke Crnoj Gori u procesima NATO i EU integracija, izrazivši uvjerenje da će Crna Gora dobiti poziv u Alijansu do kraja godine.

Dijeleći stav o izuzetno dobrim bilateralnim odnosima, ambasador Grčke je ukazao na perspektivu unapređenja ekonomskih odnosa, posebno u oblastima turizma i energetike, na čemu će temeljno raditi tokom diplomatske misije u Crnoj Gori.

Bonus video: