Cdu ne namjerava saradnju sa SDP-om i Liberalnom partijom

"Želimo da jasno kažemo da Cdu nema nikakvu namjeru da sarađuje sa SDP-om Ranka Krivokapića i sa Liberalnom partijom u nestajanju. To nijesu naši partneri. To je marginalna koalicija: Sve je isto, samo Njega nema“, naveo je Čučka
113 pregleda 3 komentar(a)
Miodrag Čučka, Foto: CDU
Miodrag Čučka, Foto: CDU
Ažurirano: 10.09.2015. 11:13h

Crnogorska demokratska unija (Cdu) ne namjerava da sarađuje sa Socijaldemokratskom partijom (SDP) i Liberalnom partijom, saopštio je predsjednik budvanskog odbora te stranke, Miodrag Čučka.

„Pošto su se u javnosti javile neke spekulacije vezano za moguće koalicije u Budvi, želimo da jasno kažemo da Cdu nema nikakvu namjeru da sarađuje sa SDP-om Ranka Krivokapića i sa Liberalnom partijom u nestajanju. To nijesu naši partneri. To je marginalna koalicija: Sve je isto, samo Njega nema“, naveo je Čučka.

Prema njegovim riječima, ono što je za Cdu, ali i za sve građane Budve mnogo bitnije: iako stara-nova lokalna vlast u Budvi tvrdi da je stanje u toj opštini redovno i regularno i da izbori nijesu potrebni, moraju primijetiti da ljudi zapošljeni u gradskim službama i javnim preduzećima nijesu primili lične dohotke već tri mjeseca.

„Cdu smatra da je našem gradu i opštini potreban hitni Sanacioni program. To je interes svih građana, bez obzira na to kojoj partiji pripadaju, za koga su glasali i da li su uopšte glasali“, saopštio je Čučka.

Kako je rekao, jedna od ključnih stavki Sanacionog programa je naplata svih potraživanja koje Opština ima.

„Svjesni smo da su u naplati potraživanja od malih dužnika učinjeni izvjesni pomaci. Ali, očigledno je da ta aktivnost, uz redovne prihode Opštine, ni izdaleka ne obezbjeđuje isplatu redovnih obaveza lokalne uprave. Tromjesečni zaostatak u isplati ličnih dohodaka bi bio alarm za uzbunu čak i da ne postoje nagomilani problemi u Budvi, za koje svi znamo“, kazao je Čučka.

Ono što predstavlja veliki problem je, dodao je, naplata potraživanja od velikih dužnika. „Tu se radi o ogromnim sumama. Lokalna vlast i nova ad hoc koalicija mora hitno naći načina da reguliše tu neodrživu situaciju. Ukoliko to nije u stanju, lokalna vlast mora i sama apelovati da joj se skrati mandat i da se pristupi izborima“.

„Cdu iznosi ove stavove sa željom da se iznađe rješenje za postojeće haotično stanje u Budvi. Potrebna je moralna, politička, finansijska i razvojna obnova naše Budve. Najbolje sredstvo da se to učini su novi izbori. Sve drugo je gubljenje vremena i znači dalje propadanje Budve“, poručio je Čučka.

Bonus video: