Bogdanović: Međunarodna partnerstva važna za ovo geografsko podneblje

“Vjerujem da ćemo se saglasiti da naša saradnja, između ostalog, treba upravo da počiva na privrednim aktivnostima. To je ključni pravac ka zajedničkom razvoju država regiona”, ocijenio je Bogdanović
7 komentar(a)
Aleksandar Bogdanović, samit Istanbul, Foto: Prijestonica Cetinje
Aleksandar Bogdanović, samit Istanbul, Foto: Prijestonica Cetinje
Ažurirano: 09.09.2015. 17:34h

Međunarodna partnerstva, od kojih direktnu korist imaju građani, od izuzetne su važnosti, ocijenio je gradonačelnik Cetinja, Aleksandar Bogdanović.

On je danas kao specijalni gost učestvovao na generalnom samitu Unije turskih opština u Istanbulu.

Kako je saopšteno iz Kabineta Bogdanovića, on je, tokom skupa kojem su prisustvovali predstavnici više stotina gradova iz dvadesetak država Evrope, Azije i Afrike, ukazao na značaj regionalne saradnje.

Bogdanović je kazao da poziv da prisustvuje tom događaju predstavlja još jedan dodatni podstrek u cilju daljeg intenzivnog rada na međunarodnoj saradnji i povezivanju sa prijateljskim gradovima.

“Jer, međunarodna partnerstva, od kojih direktnu korist imaju građani, od izuzetne su važnosti za budućnost ovog geografskog podneblja”, poručio je on.

Bogdanović je, kako se navodi u saopštenju, posebno pozvao predstavnike turskih gradova na jačanje odnosa u pravcu intenziviranja privredne saradnje.

“Vjerujem da ćemo se saglasiti da naša saradnja, između ostalog, treba upravo da počiva na privrednim aktivnostima. To je ključni pravac ka zajedničkom razvoju država regiona”, ocijenio je Bogdanović.

U saopštenju se navodi da je on, kao predsjednik Upravnog odbora Zajednice opština Crne Gore, uputio poziv za saradnju predstavnicima turskih, ali i ostalih lokalnih vlasti, u cilju kandidovanja projekata od međusobnog značaja.

Kako se dodaje, predstavnici Unije turskih opština takođe su uputili poziv subjektima iz Crne Gore da se aktivno uključe u mjere koje doprinose jačanju međunarodne saradnje.

Bogdanović je na samitu Unije boravio na poziv predsjednika te organizacije, Ibrahima Karaosmanoglua.

Bonus video: