Odlučnost uslov za uspješnu borbu protiv korupcije i kriminala

Stanković je konstatovao da su odluke Tužilaštva u prethodnom periodu nailazile i na kritike i na pohvale, ali da to, kako je rekao, neće uticati na dalji rad, jer neće dozvoliti da njega i saradnike kritike uspore, a pohvale zaslijepe
0 komentar(a)
Pjer Bele, Ivica Stanković, Milivoje Katnić, Foto: Tužilaštvo
Pjer Bele, Ivica Stanković, Milivoje Katnić, Foto: Tužilaštvo
Ažurirano: 09.09.2015. 16:02h

Samo odlučnost i donošenje odluka isključivo na osnovu zakonskih propisa mogu dovesti do ostvarenja cilja - uspješne borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala, poručio je vrhovni državni tužilac Ivica Stanković.

Kako je saopšteno iz Tužilaštva, Stanković i glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić razgovarali su danas sa oficirom za vezu sa pravosudnim organima iz Regionalne kancelarije za borbu protiv organizovanog kriminala u jugoistočnoj Evropi, Pjerom Beleom.

Kancelarija je formirana 2004. godine, a od 2012. nalazi se u Beogradu, pri ambasadi Francuske. Sastanku je prisustvovala i ambasadorka Francuske u Crnoj Gori Veronik Brimo.

Stanković je, kako se navodi, upoznao je goste sa strukturom Državnog tužilaštva u Crnoj Gori.

On je konstatovao da su odluke Tužilaštva u prethodnom periodu nailazile i na kritike i na pohvale, ali da to, kako je rekao, neće uticati na dalji rad, jer neće dozvoliti da njega i saradnike kritike uspore, a pohvale zaslijepe.

Bonus video: