OSUDILI NESUTAJANJE NA HIMNU

Kaluđerović: Slučaj Božovića opravdava izmjenu Zakona o državnim simbolima

152 pregleda 6 komentar(a)
Milo Božović, himna, Foto: Vuk Lajović
Milo Božović, himna, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 12.01.2019. 22:35h

Zamjenik predsjednika Crnogorske, Ivica Kaluđerović osudio je čin Mila Božovića, menadžera Opštine Budva, koji na svečanoj sjednici Skupštine opštine povodom dana oslobođenja Budve, nije ustao tokom intoniranja crnogorske himne.

“Slučaj gospodina Božovića najbolje opravdava incijativu za izmjenu Zakona o državnim simbolima. Tom zakonodavnom inicijativom predlaže se uvođenje novčanih kazni za osobe koje ne pokažu poštovanje državnim simbolima, pa i onda kada ne ustanu tokom zvaničnog intoniranja himne Crne Gore”, kazao je Kaluđerović.

Kaluđerović je dodao da Crnogorska smatra da one pojedince koji su javni funkcioneri u opštinama ili u državnim institucijama treba dodatno kazniti u slučaju njihovog nepoštovanja državnih simbola i to oduzimanjem punog iznosa njihove plate na toj poziciji.

Kaluđerović je dodao i to da bi gospodin Božović trebalo da se ugleda na svog partijskog kolegu i predsjednika SO Budva Đorđa Vujovića.

“Gospodin Vujović koji je predsjednik SO Budva, funkcioner Demokratskog fronta i dugogodišnji predsjednik Opštinskog odbora Nove srpske demokratije u Budvi je, kako i priliči građaninu Crne Gore i opštinskom funkcioneru, nastupio dostojanstveno i na istoj toj svečanoj sjednici pozdravio i crnogorsku zastavu i crnogorski grb i crnogorsku himnu”, zaključio je Kaluđerović.