Susret Milića sa ambasadorkom Francuske

Na sastanku je bilo riječi o aktuelnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori
62 pregleda 7 komentar(a)
Srđan Milić, Veronik Brimo, Foto: SNP
Srđan Milić, Veronik Brimo, Foto: SNP
Ažurirano: 08.09.2015. 12:18h

Predsjednik Socijalističke narodne partije Crne Gore Srđan Milić primio je danas ambasadorku Republike Francuske u Crnoj Gori Veronik Brimo.

Na sastanku je ocijenjeno da i današnji susret predstavlja nastavak veoma dobre saradnje i političkog dijaloga SNP i diplomatskih predstavnika Republike Francuske u Crnoj Gori.

"Tokom sastanka predsjednik Milić je upoznao ambasadorku Brimo sa planovima i aktivnostima partije i njenog Kluba poslanika za naredni period, istakavši da će Socijalistička narodna partija Crne Gore, kao i do sada, djelovati i predlagati zakonska rješenja i amandmane, u cilju rješavanja konkretnih problema i životnih situacija građana Crne Gore.Predsjednik Milić je ukazao da aktuelna vlast, s obzirom da neće ili ne zna da rješava nagomilane socio-ekonomske probleme, nastavlja staru matricu produbljivanja podjela u Crnoj Gori", navodi se u saopštenju ove partije.

Na sastanku je bilo riječi o aktuelnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori, u svijetlu predstojećeg zasijedanja Parlamenta, najavljenih događaja i parlamentarnih izbora naredne godine, kao i o ekonomskoj saradnji dvije zemlje i važnosti dodatnog unaprijeđenja bilateralnih odnosa.

"Imajući u vidu dobre i sadržajne bilateralne odnose dvije zemlje, predsjednik Milić je naglasio da postoji dovoljno prostora i mogućnosti za produbljivanje saradnje Francuske i Crne Gore u mnogim oblastima, posebno u domenu kulture, umjetnosti, izučavanja francuskog jezika, ekologije", navodi seu saopštenju.

Milić i Brimo su razgovarali o dinamici evropskog puta Crne Gore, pri čemu je naglašena važnost članstva Crne Gore u Evropskoj uniji. Milić je istakao značaj kontinuirane podrške Francuske Crnoj Gori, i to konkretnim doprinosima njihovih eksperata u oblasti reforme javne uprave Crne Gore i ispunjavanja obaveza iz poglavlja 24, ali i jačanja funkcionisanja sistema lokalne samouprave u odnosu na državnu upravu u cilju daljeg održivog razvoja.

"Predsjednik Milić i ambasadorka Francuske Veronik Brimo razmijenili su i mišljenje o dešavanjima u vezi Ulcinjske solane, uz naglasak na potrebu zaštite jedinstvenog biodiverziteta područja ulcinjske Solane", zaključeno je u saopštenju."

Sastanku je prisustvovala i Danijela Pavićević, potpredsjednica SNP CG.

Bonus video: