SNP traži informacije o svim objektima izgrađenim od 2006. u Budvi

Zahtjev SNP-a odnosi se i na sanitarne deponije otpada i postrojenja za tretman čvrstog i opasnog otpada
10 komentar(a)
Budva, Foto: Vuk Lajović
Budva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 06.09.2015. 16:55h

Klub poslanika Socijalističke narodne partije Crne Gore uputiće sjutra, na inicijativu Opštinskog odbora SNP Budva, zahtjev ministru održivog razvoja i turizma Branimiru Gvozdenoviću da dostavi informacije o svim objektima koji su izgrađeni u Budvi u periodu od 1. januara 2006. godine do danas.

Kako je saopšteno, od ministra Gvozdenovića tražiće podatke o tome koliko je u navedenom periodu na teritoriji opštine Budva izgrađeno hotela, kao i pozorišnih, bioskopskih, sportskih, izložbenih i sličnih dvorana.

"Zatražićemo iste podatke i za objekte koji čine prostornu i funkcionalnu cjelinu sa državnim objektima od opšteg interesa, apart hotelima, kondo hotelima i garni hotelima, definisanim planskim dokumentom."

Zahtjev SNP-a odnosi se i na sanitarne deponije otpada i postrojenja za tretman čvrstog i opasnog otpada, kao i na sisteme i objekte koji se grade na teritoriji dvije ili više jedinica lokalne samouprave.

"Tražićemo da ministar Gvozdenović dostavi podatke o svim objektima koji su izgrađeni, svim objektima za koje je podnijet zahtjev za izdavanje građevinske dozvole, objektima za koje je podnijet zahtjev za izdavanje upotrebne dozvole, kao i svim objektima za koje je podnijet neki od navedenih zahtjeva, ali je odbijen, odnosno odbačen zahtjev za izdavanje građevinske dozvole ili je u toku postupka za izdavanje upotrebne dozvole vršilac tehničkog pregleda u izvještaju predložio otklanjanje utvrđenih nedostataka ili zabranu upotrebe objekta", navodi se u saopštenju.

SNP će tražiti da se za svaki od navedenih objekata dostave precizni podaci o investitoru, odnosno podnosiocu zahtjeva, namjeni, kvadraturi i lokaciji objekta.

Bonus video: