VDT da pita ko je uzeo novac zbog Valdanosa

Radulović tvrdi da je neko iz strane države dao 25 hiljada eura za spinovanje kako bi propala investicija u Valdanosu, navodeći da neko namjerno tjera investitore iz Crne Gore
14 komentar(a)
Zoran Miljanić, Foto: Savo Prelevic
Zoran Miljanić, Foto: Savo Prelevic
Ažurirano: 06.09.2015. 06:49h

Nezavisni poslanik Zoran Miljanić pozvao je vrhovnog državnog tužioca Ivicu Stankovića da sasluša predsjednika Crnogorskog turističkog udruženja Žarka Radulovića, povodom navoda da je u slučaju pokušaja privatizacije Valdanosa bilo korupcije. Radulović je gostujući u emisiji “Živa istina” izjavio da je neko iz strane države dao 25 hiljada eura za spinovanje kako bi propala investicija u Valdanosu, navodeći da zna o kome se radi. Radulović je pojasnio da se slična stvar desila nedavno i sa pokušajem prodaje Kraljičine plaže.

“Pošto Radulović tvrdi da je prilikom pokušaja privatizacije Valdanosa došlo do krivičnog djela davanja i primanja mita u iznosu od 25.000 eura, a da je on u saznanju identiteta počinioca tog krivičnog dijela, pozivamo VDT-a da otvori izviđaj. Tužilac treba da sasluša svjedoka pomenutih koruptivnih radnji radi otkrivanja počinioca kako primanja tako i davanja mita”, kazao je Miljanić, navodeći da od Radulovića očekuje da tužiocu objesni ko je davao i primao mito. “U slučaju neotkrivanja počinioca ovih krivičnih djela kod nadležnog tužioca, Radulović i sam ulazi u zonu krivične odgovornosti prikrivanja počinilaca tih krivičnih dijela”.

Radulović tvrdi da je neko iz strane države dao 25 hiljada eura za spinovanje kako bi propala investicija u Valdanosu, navodeći da neko namjerno tjera investitore iz Crne Gore.

Aludirajući na Socijaldemokratsku partiju (SDP) on je upozorio da su pojedine strukture blokirale Aneks o Kraljičinoj plaži, kao što su ranije stopirali investicije na Valdanosu. Kompanija iz Velike Britanije “Cubus lux” je 2011. godine bila prvorangirana na tenderu za prodaju Valdanosa, ali je uvala kod Ulcinja nije prodata nakon ukazivanja NVO da je ta kompanija poslovala sa milionskim gubicima.

“Kad je bila priča oko Vladanosa, neko je nekom dao 25 hiljada eura, imao sam informaciju da spinuje da se Valdanos ruši. Zatim je došla na red Kraljičina plaža i sva priča oko nje. Ja znam ko je dao pare za ta spinovanja, te “pisanije” - predstavnik jedne zemlje, nije važno koje. Ali ja smatram da je to legalno - on je štitio interese svoje zemlje”, kazao je tada Radulović.

Miljanić smatra da su navodi Radulovića potvrdili da su tokom privatizacija u Crnoj Gori država i građani oštećeni.

“I ovaj slučaj dokazuje da je veliki broj privatizacija sprovedenih u višedecenijskom trajanju ove vlasti praćen korupcijom na svim nivoima, dok su država i građani ostali bez imovine. Vrijeme je da se odgovorni za pljačku državne imovine konačno nađu pod udarom zakona i zakonskih sankcija”, kazao je Miljanić.

Bonus video: