Vuletić: Pojedini iz Đukanovićeve posluge osporavaju ono što se ne može osporiti

6 komentar(a)
Vojo Vuletić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Vojo Vuletić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 05.09.2015. 12:48h

Ponuda DF "za novi početak", je smjela,odgovorna i korisna, posebno u ovo vrijeme kada sve opozicione partije, NVO, slobodni analitičari, pa i čelnik SDP-a kažu da bilo kakvih promjena na bolje ne može biti u Crnoj Gori niti fer i slobodnih izbora bez smjene ove vlasti, saopštio je Vojo Vuletić predsjednik Partije udruženih penzionera i invalida (PUPI).

"Samo pojedini iz posluge Mila Đukanovića i njegovog režima, a nalaze se pro forme u redovima opozicije osporavaju ono što se ne može osporiti. Proces promjena u svakom društvu i u svakom vremenu, pripadao je hrabrim i odgovornim. Oni koji su znali da ponude narodu izlaz iz krize,a posebno kada poslije više decenija vladavine jednog čovjeka i jedne partije, država i društvo se nađu u skoro bezozlaznom partitokratskom okovu i ekonomsko-socijalnom slomu. Raduje što ogroman broj penzionera vidi u ponudi DF nešto što do sada niko od partija na političkoj sceni Crne Gore nije ponudio i krenuo u kreiranje nove socijalne i demokratske politike za opšte dobro svih građana Crne Gore", istakao je Vuletić.

On je dodao da Partija udruženih penzionera i invalida Crne Gore ocjenjuje, to što DPS režim daje gladnim i poniženim penzionerima, po 30 eura nazovi pomoći je smiješno da nije tužno.

"Ili čineći uslugu otkupljivačima jagnjadi ,preko penzionera plasiraju 10 do 15.000 jagnjadi, i to sve što čine u smislu pomoći, upravo čine na teret penzija koje silom zakidajući, obezbjedjuju ta sredstva i još mnogo više za potrebe samog DPS-a. PUPI zdušno podržava predložene mjere DF i vidi da na tom kursu istrajavanja, penzioneri mogu imati nadu za svoj bitno povoljniji položaj, što će se uraditi mjerama nove socijalne politike. Oni koji ne podržavaju procese promjena, zasigurno se zalažu za status kvo, očigledno su dio posluge Mila Đukanovića i privilegija koje iz toga dobijaju ili žele da ih dobiju", rekao je Vuletić.

Po njegovim riječima, oni koji su se oglasili protiv navedenih mjera, a koji su se potvrdili da su na strani režima iako formalno nijesu članovi DPS-a, iz ove partije ne žele da pominju i da im daju na značaju.

"Ali se to posebno odnosi na one koji primaju visoke neustavne, privilegovane penzije ničim zaslužene. PUPI traži od tih "pametara" da ponude narodu nešto svoje, jer znamo da režim ne može ništa novo da ponudi, a ne da se stavljaju na stranu režima koji je potpuno istrošen, ogrezao u kriminalu i lopovluku, pa umjesto da stvara uslove za izvlačenje zemlje iz socijalno ekonomske bijede i otvori demokratske procese preko prelazne vlade, oni su u stanje zaprloženosti i traženja načina kako da sačuvaju blago opljačkano od naroda i države.To ne vide samo oni kojima nije stalo ni do građana ni do slobodne i demokratske Crne Gore,vać nasuprot, do svojih privilegija i svojih visokih funkcija koje žele da osvoje ili zadrže. Pezioneri i većina građana dobro procjenjuju stanje u zemlji i ko je sa njima i uz njih.V rijeme je za hrabre i odvažne koji teže opštem dobru naroda.PUPI je na toj strani sa svim subjektima DF-a", kazao je Vuletić.

Bonus video: