Damjanović stao uz Front

Skupština o Odboru mora odlučiti do 19. septembra
7 komentar(a)
Aleksandar Damjanović, Foto: Boris Pejović
Aleksandar Damjanović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 04.09.2015. 07:49h

Administrativni odbor odlučio je juče većinom glasova da predloži parlamentu 11 članova za Odbor za praćenje primjene izbornih zakona, ali bez predstavnika DF-a koji nijesu ni delegirali svoje predstavnike za to radno tijelo Skupštine.

Za tu odluku glasali su poslanici DPS-a, SDP-a i Bošnjačke stranke, uzdržana je bila Pozitivna, dok poslanici DF-a i SNP-a nisu učestvovali u glasanju, iako su predložili svoje predstavnike za odbor.

Poslanik SNP-a Aleksandar Damjanović kazao je da u odluci o formiranju tog odbora jasno stoji da u njemu moraju biti predstavljeni svi poslanički klubovi, i da se taj akt krši ukoliko se odbor formira bez DF-a. Odlukom je predviđeno da to radno tijelo ima 14 članova, po sedam vlasti i opozicije.

Predsjednik Administrativnog odbora iz DPS-a Radivoje Nikčević rekao je da parlament o sastavu odbora mora odlučiti najkasnije do 19. septembra.

Poslanici DF-a poručili su da neće učestvovati u radu odbora zato što nijesu usvojeni njihovi amandmani da se iz biračkog spiska brišu birači koji ne žive u Crnoj Gori, kao i zahtjeva da na čelu odbora bude neko iz najjačeg opozicionog kluba.

Poslanik DF-a Milutin Đukanović kazao je da oni ne žele biti dekor izbornom procesu koji organizuje vlast, i poručio da jedino prelazna vlada može stvoriti uslove za fer izbore.

Radovan Obradović iz DPS-a rekao je da DF ne želi demokratska rješenja, već da nagovaraju ljude da sa ulice mijenjaju vlast.

Poslanik SDP-a Rifat Rastoder podsjetio je da su na donošenju odluke insistirali iz opozicije, i da odbijanje učešća predstavlja politički marketing za predstojeći protest.

Bonus video: