Vlada razriješila Aleksandra Tičića na njegov zahtjev

Izricanje presude u aferi "Košljun" u kojoj je Tičić optužen za zloupotrebu sluižbenog položaja, zakazano je za 11. septrembar
162 pregleda 32 komentar(a)
Košljun, Aleksandar Tičić, Foto: Savo Prelević
Košljun, Aleksandar Tičić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 03.09.2015. 15:34h

Vlade Crne Gore razriješila je danas dužnosti Aleksandra Tičića savjetnika predsjednika Vlade Crne Gore za preduzetništvo i strana ulaganja, na lični zahtjev.

"Predsjednik Vlade Crne Gore, saglasno svojim ovlašćenjima predložio je Vladi da razriješi Aleksandra Tičića dužnosti savjetnika predsjednika Vlade Crne Gore za preduzetništvo i strana ulaganja, na lični zahtjev. U predlogu je naveo da je Aleksandar Tičić podnio zahtjev za razrješenje dužnosti savjetnika predsjednika Vlade Crne Gore, iz ličnih razloga, pa predlaže Vladi da ga razriješi navedene dužnosti, na lični zahtjev", saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

Izricanje presude u aferi "Košljun" u kojoj je Tičić optužen za zloupotrebu sluižbenog položaja, zakazano je za 11. septrembar.

U međuvremu, dok je trajao taj sudski proces, specijalno tužilaštvo osumnjičilo je nedavno Tičića, nekadašnjeg opšinskog funkcionera Budve, da je učestvovao u navodnim malverzacija oko izgradanje stambeno-poslovnog luksuznog kompleksa u centru Budve zbog kojih je ta opština oštećna za vše milina eura.

Tičić je član DPS-a i član Glavnog odbora DPS-a od 2003. godine.

Nedavno je zbog iste afere gradonačelnik Budve Lazar Rađenović podnio ostavku.

Bonus video: