Cdu: Ponuda DF-a građanima besmislica i obmana

"Posebno je iritantno da se takvim neozbiljnim prijedlozima budi nada kod onih koji ne razumiju dobro što je u politici i ekonomiji moguće, a što je prizemni i petparački politički marketing"
41 komentar(a)
CDU, Foto: CDU
CDU, Foto: CDU
Ažurirano: 03.09.2015. 10:08h

Ponuda građanima da budu oslobođeni plaćanja komunalija, vode, struje i poreza u zamjenu za političku podršku besmislica je i obmana, ocijenjeno je iz Crnogorske demokratske unije (Cdu).

Demokratski front ponudio je građanima Ugovor o novom početku, kojim je predviđeno da budu otpisani neizmireni dugovi za utrošenu stuju i vodu, ukoliko taj politički savez konstituiše vlast.

"Cdu doživljava ponudu građanima da budu oslobođeni plaćanja komunalija, vode, struje i poreza – u zamjenu za političku podršku – kao besmislicu i obmanu“, saopštio je član Predsjedništva Cdu, Predrag Milašević.

Kako je rekao, ne postoje bolje riječi da se opiše apsurdnost tog „programa“ i arogancija i osionost kojim taj dio opozicione scene u Crnoj Gori pokušava da prikupi jeftine političke poene.

"Posebno je iritantno da se takvim neozbiljnim prijedlozima budi nada kod onih koji ne razumiju dobro što je u politici i ekonomiji moguće, a što je prizemni i petparački politički marketing. Crnogorskoj ekonomiji i socijalnoj politici su potrebne ozbiljne promjene i reforme, a ne nerazumni utopijski projekti i kvazi-revolucionarne mjere iz arsenala Crvenih Kmera ili Tupamarosa“, naveo je Milašević.

Prema njegovim riječima, oni koji zaista žele da mijenjaju našu stvarnost, a naročito onaj dio koji se odnosi na težak socijalni status ugroženih slojeva stanovništva, imaju ljudsku i političku obavezu i odgovornost da predlažu elementarno smislene i realne projekte, a ne projekcije kojima je pandan polu-genijalna misao o 400.000 demonstranata.

"Takav nastup ovih političkih snaga je, sa druge strane, sasvim logičan nastavak i potpora pozivima na proteste. Žalosno je da u toj političkoj skalameriji najuvjerljivije izgleda izvjesni šator. Za razliku od pomenutih ideja i obećanja, on (šator) bar nečemu može poslužiti. Ostalo je beskorisno – i za Crnu Goru i za promotere takve vodviljske politike“, saopštio je Milašević.

To je, kako je ocijenio, gubljenje vremena i energije, čemu se oni koji plediraju da mogu biti efikasna alternativa postojećoj vlasti i njenim greškama moraju odlučno oduprijeti.

"Crnoj Gori su potrebne promjene, ali one koje će jačati demokratske institucije, snažiti ekonomiju, čuvati našu nezavisnost i nastaviti kretanje prema evroatlantskim organizacijama. Cdu potvrđuje svoju spremnost da promoviše politiku zajedničkog djelovanja svih političkih snaga koje Crnu Goru doživljavaju kao svoju jedinu domovinu", zaključio je Milašević.

Bonus video: