DF nudi građanima: Otpisaćemo vam dugove za struju, vodu, porez...

Predsjedništvo DF ovim ugovorom nudi i legalizaciju stambenih objekata, osim onih koji su na lokacijama predviđenim planovima višeg reda za izgradnju infrastrukturnih objekata od javnog interesa
517 pregleda 0 komentar(a)
Demokratski front, poster, plakat, protesti, Foto: Zoran Đurić
Demokratski front, poster, plakat, protesti, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 02.09.2015. 18:02h

Demokratski front (DF) ponudio je građanima Ugovor o novom početku kojim je predviđeno da budu otpisani neizmireni dugovi za utrošenu stuju i vodu, ukoliko taj politički savez konstituiše vlast.

Ugovor koji nude građanima u susret najavljenim protestima 27. septembra važio bi, kako je objasnio jedan od lidera DF-a Andrija Mandić, za sve građane, a bio bi sproveden na osnovu „lex specialis“.

Ugovor o novom početku, podrazumijeva preuzimanje obaveza DF-a za otpis dospjelih, a neizmirenih obaveza za utrošenu električnu energiju za sva domaćinstva u državi koja se odnose na primarne objekte za stanove, kao i neizmirenih dugova obaveza za utrošenu vodu, usluge odvoza i deponovanja komunalnog otpada.

Mandić je dodao da Ugovor podrazumijeva otpis dospjelih, neizmirenih obaveza po osnovu poreza na nepokretnosti za sve porodične objekte, koji se tretiraju kao primarni za stanovanje, kao i legalizaciju stambenih objekata, osim onih koji su na lokacijama predviđenim planovima višeg reda za izgradnju infrastrukturnih objkata od javnog interesa.

„Za vlasnike čije porodice žive u nelegalnom izgrađenom objektu, legalizacija će biti besplatna“, rekao je Mandić na konferenciji za novinare.

On je naveo da Ugovor podrazumijeva i značajno proširenje A pozitivne liste ljekova koji se izdaju na teret sredstava Fonda zdravstva i ukidanje participacije građana za nabavku ljekova.

„Građani Crne Gore kojima nudimo ovaj predlog Ugovora žrtve su vladavine korumpiranog i krađi sklonog režima“, saopštio je Mandić ocjenjujući da je njihova nemaština direktno uslovljena namjernim i štetnim potezima vladajuće elite.

Upitan koje je pokriće za taj Ugovor i da li imaju ugovor sa ustanovama koje potražuju od građana dugove za neizmirene račune ili imaju novac koji će da ulože, Nebojša Medojević kazao je da je teško procijeniti novčani, monetarni iznos ponude.

„Uglavnom, on je drastično manji nego što je ova Vlada dala garancije za bivšeg vlasnika Kombinata aluminijuma, bivšeg vlasnika željezare, Prvu banku i kupovinu "Limenke" u Podgorici“, rekao je Medojević navodeći da neće zloupotrebljavati vlast kao Demokratska partija socijalista da bi se nekolicina ljudi bliskih vlasti enormno bogatila.

On je poručio da će vlast koristiti da ispune njihovo osnovno obećanje - da, kako su naveli, spase biološki nestanak ove nacije.

Upitan da li se ovaj Ugovor može shvatiti kao poziv građanima da do narednih izbora prestanu da plaćaju račune za struju, vodu i komunalije, Medojević je naveo da je Crna Gora privatna država u vlasništvu jednog čovjeka.

Protesti će, kako su poručili iz DF-a, podvući liniju između totalitarne prošlosti i demokratske budućnosti.

„Nikakav poziv na neplaćanje računa, nego poziv na bunt i na otpor“, kazali iz DF-a.

Bonus video: