Athanasiou pohvalio napredak Crne Gore

Lukšić je poželio uspješnu diplomatsku misiju Athanasiou i izrazio zadovoljstvo kvalitetom političkog dijaloga, koji je dodatno doprinio jačanju tradicionalno prijateljskih odnosa i saradnji dvije države
57 pregleda 1 komentar(a)
Sotirios Athanasiou, Igor Lukšić, Foto: Gov.me
Sotirios Athanasiou, Igor Lukšić, Foto: Gov.me
Ažurirano: 31.08.2015. 16:13h

Crnu Goru i Grčku karakterišu prijateljski odnosi, kazao je novoimenovani ambasador Sotirios Athanasiou i pohvalio napredak koji je Crna Gora postigla u ispunjavanju svojih strateških ciljeva.

Sa Athanasiouom je danas razgovarao potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova i evropskih integracija Igor Lukšić

"Athanasiou je istakao da dvije zemlje karakterišu prijateljski odnosi i pohvalio napredak koji je Crna Gora postigla u ispunjavanju svojih strateških ciljeva. On je pohvalio ulogu Crne Gore u unaprjeđenju partnerskih odnosa sa susjedima i jačanju regionalne saradnje kroz nedavno potpisivanje ugovora o razgraničenju sa Kosovom i Bosnom i Hercegovinom", saopšteno je iz Vlade.

Lukšić je poželio uspješnu diplomatsku misiju Athanasiou i izrazio zadovoljstvo kvalitetom političkog dijaloga, koji je dodatno doprinio jačanju tradicionalno prijateljskih odnosa i saradnji dvije države.

On je ukazao na značaj dalje podrške Grčke integracionoj perspektivi Crne Gore i zahvalio na podršci u procesu evropskih i evroatlantskih integracija.

"Tokom sastanka bilo je riječi i o modalitetima daljeg jačanja međusobnih odnosa kroz što skorije potpisivanje međudržavnih sporazuma u proceduri", navodi se u saopštenju.

Bonus video: