Darivao 200 eura, a ručak platio 300

Kabinet gradonačelnika saopštio da je posrijedi “manipulacija politički marginalnih struktura”
68 komentar(a)
Petar Glendža, Foto: URA
Petar Glendža, Foto: URA
Ažurirano: 30.08.2015. 06:41h

Predsjednik cetinjskog Odbora URA-e Petar Glendža pozvao je kabinet gradonačelnika da objavi koliko iznosi dug Opštine, koliko je novca potrošeno za reprezentaciju i koliko će zaposlenih ostati bez posla.

“Vijesti” su juče objavile dA Glendžinu tvrdnju šef kabineta gradonačelnika Dražen Blažić duguje 682 eura za mobilni telefon, koji koristi službeno i privatno. Blažić je tada rekao da mu Opština plaća račun do 100 eura, dok je Glendža prethodno tvrdio da je u pitanju rasipanje para iz opštinske kase.

Iz kabineta gradonačelnika juče su ponovili da je riječ o privatnom računu Blažića. “Riječ je o iznosu koji predstavlja višemjesečnu, pa čak i višegodišnju obavezu, koja je nastala po osnovu korišćenja telefona u romingu pri realizaciji aktivnosti iz opsega međunarodne saradnje. Jer, što je lako utvrditi - mjesečne obaveze, što stoji i na samom računu, iznose oko 30 eura”, navodi se u reagovanju.

Glendža je međutim juče, reagujući na saopštenje iz kabineta gradonačelnika Cetinja, zapitao “na osnovu čega Prijestonica procjenjuje koliko je potrošeno u službene, a koliko u privatne svrhe”.

”Takođe bi bilo zanimljivo čuti i kako je moguće da fizičko lice ima višegodišnji dug, a svi znamo koliko su naši operateri revnosni u naplati istog, ili makar sankcionisanju u vidi blokiranja telefonskog naloga. A ono što je jako simptomatično- zašto je ovaj telefonski nalog, odnosno korisnik, oslobođen plaćanja poreza (što se vidi na osnovu računa)?,” dodaje Gledža.

Kabinet Aleksandra Bogdanovića tvrdi da je ipak u pitanju “manipulacija iz političkih poriva sasvim marginalnih struktura”.

Oni podsjećaju da je Blažić ranije učestvovao u brojnim humanitarnim akcijama, kao i prije nekoliko dana kada je za obezbjeđivanje udžbenika za cetinjske prvake od posljednje mjesečne zarade izdvojio 200 eura.

Reagujući na to, Glendža je poručio da se uzdržava od komentara tih hvalospjeva.

”To bi bilo neukusno ako znamo da je isti gospodin, a na račun svih građana Cetinja, platio jedan objed u najskupljem podgoričkom restoranu 308,09 eura,” zaključio je Glendža.

Bonus video: