Vulović: Kotoranima je dosta praznih obećanja iz Vlade

Vulović je dodao i da Kotorani dobro znaju kakavu sezonu su imali, i koliki je broj turista posjetio grad, ali da ne znaju zašto je Vlada onemogućila normalno poslovanje Luke Kotor
77 pregleda 0 komentar(a)
Branimir Gvozdenović, Foto: Luka Zeković
Branimir Gvozdenović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 29.08.2015. 16:30h

Prema očekivanju posjeta ministra turizma i održivog razvoja, Branimira Gvozdenovića Kotoru nije donijela ništa do uobičajnu propagandu DPSDP, smatraju u Demokratama.

Špiro Vulović, član Inicijativnog Odbora Demokrata Kotor, izjavio je da je pokazana doza nekorektnosti i nepoštovanja prema domaćinu, od strane ministra.

"Demokrate ne možemo i ne želimo prećutati. Za razliku od svih onih koji su, zajedno sa G-dinom ministrom, tog dana sjedali, pozirali i sipali sitni pustinjski pijesak građanima u oči. "Ključna prednost Kotora je ta što je grad pod zaštitom UNESCO-a", reče Kotoranima G-din Gvozdenović, misleći vjerovatno da se podrazumijeva, zahvaljujući DPSDP koaliciji, bez kojih Kotor sigurno nikad ne bi mogao biti pod zaštitom UNESCO-a. Obavijestio nas je G-din ministar i o veoma uspješnoj turističkoj sezoni u Kotoru, kao da mi Kotorani najbolje ne znamo kakva nam je sezona, kad nam je za razdaljinu od Škaljara do Dobrote potrebno sat vremena vožnje kolima, a istu razdaljinu pjesak može preći za 15 minuta".

Vulović je dodao i da Kotorani dobro znaju kakavu sezonu su imali, i koliki je broj turista posjetio grad, ali da ne znaju zašto je Vlada onemogućila normalno poslovanje Luke Kotor.

"Pohvali nam se naš ministar i da će u septembru razgovarati sa vlasnikom hotela FJORD, navodno da bi se vidjelo koje su njegove namjere. Poslije vise od 20 godina od zatvaranja i prodaje hotela on će sada da razgovara sa vlasnikom, i predložiti mu renoviranje hotela, a prethodno mu nijesu dozvolili gradnju, svi znamo zbog čega i koga. Samo ovaj podatak,kao i podatak da se razmišlja o otvaranju hotela u starim zgradama Jugooceanije i Jugopetrola dovoljno govori o nesposobnosti i totalnoj neodgovornosti ljudi koji nažalost godinama odlučuju o svim bitnim pitanjima. Poslije svih silnih obećanja o supermodernim hotelima koji će biti tamo izgrađeni, a da ne pominjemo žicaru, lift, zaobilaznicu, i ko zna što, sada se vraćamo na početak i počinjemo sa renoviranjem hotela Fjord".

Član Inicijativnog Odbora Demokrata Kotor je zaključio da je građanima dosadilo da slušaju prazna obećanja, i aminovanje promašenih državnih projekata, dok je ministru Gvozdenoviću poželio da idući put u Kotor dođe kao turista i o svom trošku.

Bonus video: