U Budvi politička prostitucija DPS-a

Dok je potpredsjednik opštine Ljubomir Filipović (SDP) juče napustio kancelariju i vratio službeni automobil, šef odborničkog kluba SDP-a Radovan Radulović ponovio je da je prvo trebalo donijeti odluku o skraćenju mandata
61 pregleda 32 komentar(a)
Srđa Popović, Foto: Vuk Lajović
Srđa Popović, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 29.08.2015. 06:24h

Predstavnici opozicije optužili su Srđu Popovića da je na mjesto gradonačelnika Budve izabran političkom korupcijom, navodeći da u lokalonom parlamentu ne postoji odbornička većina.

Popovića je u lokalnom parlamentu izabralo 17 od 32 odbornika, pri čemu je novi gradonačelnik morao da glasa za sebe da bi bio izabran. Popovića su podržali odbornici DPS-a i tri nezavisna odbornika, bivša člana Pozitivne Crne Gore. Odbornici SDP-a bili su uzdržani dok predstavnik LP bojkotuje zasjedanje.

Šef odborničkog kluba Demokratskog fronta Đorđe Vujović upozorio je da u Budvi ne postoji odbornička većina.

“Ovo je sklepana, kupljena politička većina. Političke stranke koje su činile savez sa DPS-om, danas više ne čine koaliciju i jedino su fer i demokratski izbori rješenje za izlazak iz ove situacije“, kazao je Vujović, dok njegov kolega Mihailo Backović tvrdi da je pri izboru gradonačelnika bilo “političke prostitucije”.

Krsto Rađenović iz SNP-a istakao je da je DPS kupovao pojedine odbornike da bi Popović bio izabran za gradonačelnika.

“Izgleda da je određeni broj odbornika DPS-a jedva čekao da isprati bivšeg predsjednika Opštine, kao da se ništa nije desilo. Oni nemaju mandat za novog predsjednika. Budva traži izbore, a ne novog predsjednika”, kazao je Rađenović, dok šef parlamenta Boro Lazović (DPS) smatra da nema govora o političkoj korupciji.

Popović prijeti, Filipović već napustio kancelariju i vratio auto

Popović je juče kazao da će ubrzo obavijestiti javnost o potezima vezanim za koaliciju sa SDP-om: „Prilikom glasanja za predsjedničkog kandidata odbornici su sve rekli o sebi. Brzo ćete imati informaciju šta ću uraditi po tom pitanju“.

Dok je potpredsjednik opštine Ljubomir Filipović (SDP) juče napustio kancelariju i vratio službeni automobil, šef odborničkog kluba SDP-a Radovan Radulović ponovio je da je prvo trebalo donijeti odluku o skraćenju mandata, pa da se onda eventualno razgovara o predsjedniku koji bi do izbora rukovodio opštinom.

Radulović je kazao da će, ukoliko bude inicijative za preispitivanje koalicije, to rješavati opštinski odbori. On je ukazao da su predlagali da se izbori u Budvi održe nakon 1. marta naredne godine jer će nova oprema za identifikaciju birača biti nabavljena u januaru.

Bonus video: