SPORNO BIRANJE GRADONAČELNIKA

Krapović: Očigledna korupcija budvanskog parlamenta

Funkcioner Demokrata napominje da je koalicija DPS-SDP-LP faktički raskinuta, jer su u SDP-u zahtjevali skraćenje mandata Skupštine opštine, dok predstavnici LP-a nisu ni došli na sjednicu. Uz sve to SDP je glasao protiv kandidata DPS-a
53 pregleda 17 komentar(a)
Dragan Krapović, Foto: Demokrate
Dragan Krapović, Foto: Demokrate
Ažurirano: 28.08.2015. 13:50h

Biranje Srđe Popovića za gradonačelnika Budve, predstavlja novo dno kada je u pitanju politika,smatra Dragan Krapović.

Funkcioner Demokrata napominje da je koalicija DPS-SDP-LP faktički raskinuta, jer su u SDP-u zahtjevali skraćenje mandata Skupštine opštine, dok predstavnici LP-a nisu ni došli na sjednicu. Uz sve to SDP je glasao protiv kandidata DPS-a.

"Ono što posebno zabrinjava  su sledeće činjenice: Kandidat DPS-a je izabran glasovima DPS-a i tri bivša odborinika Pozitivne CG,  što je očigledna politička korupcija,  a na ruku u takvom nečasnom  poduhvatu im je išlo to što je glasanje bilo "tajno". Čak je jedan od tri pomenuta odbornika doveden  na sjednicu pet minuta pred glasanje. Kandidat DPS-a je i pored toga morao da glasa sam  sebe,  kako bi  bio izabran. Niko od odbornika DPS-a u trosatnoj raspravi nije uzeo učešće,  niko osim Predsjenika Skupštine  i predstavnika predlagača nije ni jednu jedinu riječ rekao o njihovom kandidatu,  ili mu dao podršku. Mi u Demokratskoj Crnoj Gori smatramo da to govori  dovoljno i o njima,  i njihovom mišljenju,  a svakako i o kandidatu koji tako nešto prihvata. Sve što se juče dešavalo potvrdjuje ono što smo već više puta rekli, da DPS-u nije stalo do Budve , da im je stalo samo do pozicija i ostajanja na  vlasti po svaku cijenu, valjda u susret novim "razvojnim projektima" poput onih koji su sada predmet rada specijalnog tužilaštva",smatra Krapović.

Funkcioner Demokratske Crne Gore podsjeća da je njegova partija i dalje za raspisivanje novih lokalnih izbora, i da u njima vide jedini spas za Budvu. 

Krapović dodaje i da je parlament Budve nedomkratski i nelegitiman.

"Ističemo da je parlament Budve nedemokratski i nelegitiman,  a  svakako i obesčašćen postupanjem odredjenih odbornika koji sada sjede u njemu. Na drugoj strani ,  izvršna vlast u Budvi je  kriminalna, i to nije naša ocijena, već ocijena advokata optuženih čelnika opštine, tužilaštva, kao i njihovih bivših koalicionih partnera. Demokratska Crna Gora će sa velikom pažnjom pratiti šta će DPS raditi u Budvi u sledećem periodu, kratkom periodu do lokalnih izbora, kako bi na vrijeme upozorili javnost na štetne poslove po gradjane Budve i Crne Gore koji će se sigurno nastaviti i u ovom, novom-starom aranžmanu".

Preporučujemo za Vas