Cdu: DPS ne smije da izađe na izbore u Budvi

“Desila se i jos jedna novost. Opštinski odbor Demokratske partije socijalista Budva ne smije da izađe na izbore. Oni koji su do sada uvijek rado izlazili na izbore i nekad osvajali ubjedljive pobjede sada zaziru od istih”, poručili su iz budvanske Cdu
11 komentar(a)
CDU, Foto: Boris Pejović
CDU, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 28.08.2015. 13:48h

Crnogorska demokratska unija (Cdu) čestitala je Srđi Popoviću izbor na funkciju predsjednika Opštine Budva, navodeći da se u budvanskom Odboru te stranke i dalje zalažu za prijevremene lokalne izbore.

“Mi iz Cdu, kao iskreni legalisti, čestitamo Popoviću na izboru za predsjednika Opštine. Ipak, ostajemo pri svom ranije izrečenom stavu da su za zaustavljenje daljeg propadanja Budve jedino rešenje prijevremeni lokalni izbori”, saopšteno je iz budvanske Cdu.

Oni si, kako su naveli, zadovoljni što su i neke druge političke stranke shvatile da je to najpošteniji čin prema građanima Budve.

“Ne smatramo da je novoizabrani predsjednik pravo rješenje kad znamo kako i sa kojom većinom je izabran”, objasnili su iz Cdu.

Kako su naveli, hiljadu glasova građana Budve je “političkom akrobacijom” prebačeno iz opozicionog bloka u najčvršće krilo pozicije.

“Posebno nas iznenađuje što novi predsjednik, inače doktor socioloških nauka, to prihvata kao normalan demokratski čin”, poručili su iz Cdu.

Skupštinska većina koja je stvorena, kako su objasnili, nema ni moralni kredibilitet, ni stručni kapacitet da Budvu izvuče iz krizne situacije.

“Desila se i jos jedna novost. Opštinski odbor Demokratske partije socijalista Budva ne smije da izađe na izbore. Oni koji su do sada uvijek rado izlazili na izbore i nekad osvajali ubjedljive pobjede sada zaziru od istih”, poručili su iz budvanske Cdu.

I to je, kako su ocijenili, dodatni iskorak u demokratskom razvoju političkog sistema u Crnoj Gori. “Treba se bojati volje građana”.

Bonus video: