Budva: Liberali do kraja mandata neće učestvovati u skupštinskim aktivnostima

"Liberana partija će do kraja mandata ostati principijalnia i ono što smo prije godinu dana uradili, a kao što je svima poznato mi smo zamrznuli status u skupštini opštine" poručio je predsjednik budvanske LP Blažo Rađenović
4 komentar(a)
Budva, taksi, Foto: Boris Pejović
Budva, taksi, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 27.08.2015. 13:00h

Budvanski Liberali neće učestvovati u skupštinskim aktivnostima do kraja mandata aktulenom odborničkom sazivu, nastavaljajući taj vid protesta, jer koalcioni partner DPS nije ispoštovao predizborna obećanja, koja su zajedno dali građanima.

"Liberana partija će do kraja mandata ostati principijalnia i ono što smo prije godinu dana uradili, a kao što je svima poznato mi smo zamrznuli status u skupštini opštine, a kao vid protesta zbog neizvršavanja predizbornog obećanja ostaćemo doslijedni tome do novih izbora ili realizacije ovih i mnogih drugih projekata koji su za nas u Liberalnoj partiji jedino važni kada je u pitanju vršenje vlasti. Liberali će se boriti, Liberali drže riječ”, poručio je predsjednik budvanske LP Blažo Rađenović.

On je podsjetio da je “jedini i pravi razlog zašto smo 2012. godine na izborima sklopili sporazum o zajedničkom nastupu na listi sa DPS-om u Budvi bio naša iskrena želja da se realizuju mnogi razvojno investicioni projekti od krucijalnog značaja za sve naše sugrađane koji su se iz godine u godinu prenosili, a čija realizacija je uvjek izostajala”.

“Dodatni podstrek da će do realizacije našeg predizbornog obećanja doći bio nam je sam ishod izbora, kada smo saznali da bez podrške Liberala Budve koalicija ne bi imala većinu, te smo samim tim ne uslovljavajući mjestom potpredsjednika ili bilo kojeg sekretara ili direktora preduzeća dodatno pokušavali usmjeriti i podsjetiti koalicione partnere da se konačno pusti u rad garaža u Rafailovićima koja je davno završena i na čijoj izgradnji je potrošeno preko tri miliona eura novca naših građana, a čije puštanje ne košta opštinu ni jedan cent već bi ubiralo značajna sredstva kako za samu opštinu tako i za preduzeće “Parking servis” koje gazduje ovom garažom”, kazao je Rađenović.

On je dodao da su pokušali staviti do znanja DPS da je prevashodno u njihovom interesu kao najjačeg političkog subjekta u opštini Budva da se pozove na odgovornost firma “Trejd junik” koja je u obavezi da izgradi 10000 kvadrata garažno-poslovnog centra preko puta pošte, a na osnovu potpisanog ugovora o kompezaciji za komunalije koje su bili dužni za izradnju TQ plaze.

“Jedan od posebno važnih projekata je izgradnje obilaznice od Lastve Grbaljske do Markovića čije finansiranje je bila raspoložena da snosi Vlada, a mi smo kao opština jedino bili dužni da napravimo projektnu dokumentaciju, svima nam je dobro poznato koliko se posebno u ljetnjim mjesecima stvaraju kolone vozila kako bi se stiglo sa jedne strane na drugu stranu bulevara a ovaj projekat bi u velikoj mjeri rasteretio saobraćaj i olakšao svim učesnicima brže i bolje funkcionisanje a ujedno bi se kroz ovaj projekat valorizovalo područje kroz koje bi prošla ova saobraćajna trasa puta”, istakao je Rađenović.

On je podsjetio da je projekat staze “Lungo mare” na Svetom Stefanu star preko dvije decenije.

“Iz Svetog Stfana naša opština ubira ogromna sredstva od komunalija i poreza na šta smo mi kao opština bili u posebnoj obavezi da jedno ovakvo mjesto koje je zaštitni znak ne samo budvanskog turizma već sve Crne Gore obogatimo za sadržaj koji je neophodan za tamošnje stanovništvo i funkcionisanje u sezoni od čega svima u tom mjestu zavisi egzistencija porodica. Mi smo tražili od koalicionog partera da se pristupi ozbiljnom razmatranju i traženju adekvatne lokacije za izgradnju sedam do 10 fudbalskih terena za pripremu igrača što bi produžilo turističku sezonu i u mjesecima kada nema turista ovo bi bio pravi vid na koji bi bila skoncentrisana sva privreda Budve. Takodje smo tražili i izgradnju mali dječjih igrališta na Svetom Stefanu, u Rafailovićima, Petrovcu i Budvi jer je to prijeko potrebno za razvoj mladih naraštaja i upražnjavanje viška njihove energije na pravi način a ne kako je to situacija danas u kaficima i na ulicama. Ono što je nama takođe bilo u centru pažnje i na šta smo potencirali prema koalicionom partneru da se uradi je i izdvajanje više sredstava za zelene površine jer malo po malo ostajemo bez “pluća” garda a to nam je prijeko potrebno da bi opravdali epitet metropole turizma”, zaključio je Rađenović.

Bonus video: