Kolašin: Odbornici DPS-a neće prisustvovati sjutrašnjoj sjednici lokalnog parlamenta

Iako je 28. avugust Dan opštine Kolašin, aktuelna vlast je riješila da ne organizuje slavlje, te da održi samo radnu sjednicu SO. Prije dva dana su i iz GB obavijestili javnost da će bojkovati rad tog zakonodavnog organa
105 pregleda 6 komentar(a)
Opština Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Opština Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 27.08.2015. 10:16h

Odbornici Demokratske partije socijalista (DPS), koji, uz Grupu birača (GB) u Kolašinu čini opoziciju neće prisustvovati sjutrašnjoj sjednici lokalnog parlamenta.

Iako je 28. avugust Dan opštine Kolašin, aktuelna vlast je riješila da ne organizuje slavlje, te da održi samo radnu sjednicu SO. Prije dva dana su i iz GB obavijestili javnost da će bojkovati rad tog zakonodavnog organa.

“Odbornici DPS neće prisustvovati zakazanoj ”radnoj” sjednici SO Kolašin, jer je njeno održavanje u suprotnosti sa istorijskom praksom da se povodom Dana opštine uvijek održava svečana sjednica. Razlog za takvu našu odluku je štrajk zaposlenih, koji traje više od 70 dana. Zaposleni u štrajku su saopštili svoj stav da ne podržavaju ovakav način rada lokalnog parlamenta u situaciji kada se oni bore da prežive i obezbijede sebi i svojim porodicama najosnovnije životne namirnice, a sve zahvaljujući sadašnjoj vlasti", piše u saopštenju odborničkog kluba DPS.

Odbornici te partije tvrde da, kako su napisali u saopštenju, “umjesto očekivane svečane sjednice, vlast organizuje još jednu prevaru radnika, obmanu građana, opštu zbunjenost i neizvjesnost oko toga šta Kolašin čeka u narednom periodu”. Odbornici DPS tvrde da kolašinska vlast izbjegava da kaže “hoće li se i kada početi nešto raditi, koji će se projekti realizovati, kada će radnici moći svojoj djeci kupiti osnovne zivotne namirnice od zaradjenih plata …”

“Lažna obećanja od dana preuzimanja vlasti, dezinformisanje javnosti, neisplata zarada, dovođenje zaposlenih na rub propasti, i neprestano pozivanje na zakonitost u radu, i ako rad lokalne uprave nijesu do sada vidjeli niti građani Kolašina niti zaposleni u opštini Kolašin. Protekla godina je ovoj vlasti umjesto u radu i rješavanju problema, prošla u nadgornjavanju sa političkim neistomišljenicima i sa zaposlenima koji traže zarade”, tvrde u odborničkom klubu DPS.

Lokalna vlast se, piše u saopštenju odbornika te partije, nema čime pohvaliti, te zbog toga nema svečanosti povodom Dana opštine.

Bonus video: