Zenović: Kandidatura Popovića za predsjednika Opštine Budva je skandal

"Vladajućoj većini je ostalo još godinu dana mandata i sigurni smo da ćemo na prvim izborima poslati u političku prošlost ljude koji su od Budve napravili ovo što je ona danas"
77 pregleda 11 komentar(a)
Đorđe Zenović, Foto: Demokrate
Đorđe Zenović, Foto: Demokrate
Ažurirano: 26.08.2015. 14:18h

Predložiti Srđu Popovića za predsjednika Opštine Budva je odluka koja poprima karakter skandala, ocijenio je član Glavnog odbora Demokrata Đorđe Zenović.

On je kazao da se Budva nalazi u ozbiljnim finansijskim problemima, te da ukoliko oni koji su za prvog čovjeka grada predložili Popovića smatraju da će on oformiti stručan tim koji će rješiti goruće probleme grada, "onda se Budva nalazi u mnogo ozbiljnijem problemu nego što su finansije".

"Nema sumnje da je ovakvo iznuđeno kadrovsko rješenje DPS-a vjetar u leđa opoziciji, ali je u isto vrijeme ono kamen oko vrata građanima, koji će u krajnjem ispaštati i zbog ove odluke. Razumijemo da je budvanski DPS kada su kadrovska pitanja u fokusu itekako oskudan, ali i da postoji strah kod djela njihovog članstva oko preuzimanja odgovornosti koji je izazvan unatarpartijskim "ratom" čelnih ljudi", saopštio je Zenović.

Kako je naveo konačnu riječ o izboru Popovića daće odbornici.

"Ali neka budu svjesni da je od onog koji je izabran gori samo onaj koji ga bira. Demokratska Crna Gora je jasna i povodom ovog pitanja. Niko ko ima zdravog razuma ne može podržati ovakav predlog".

Dodao je da raduje činjenica da i u SDP-u postoji razum:

"A to se ogleda u najavi potpredsjednika Opštine, Ljubomira Filipovića, koji je najavio ostavku u slučaju izbora Srđe Popovića. Ali nažalost, to je i dalje samo izuzetak. Vladajućoj većini je ostalo još godinu dana mandata i sigurni smo da ćemo na prvim izborima poslati u političku prošlost ljude koji su od Budve napravili ovo što je ona danas. Konačno, oni su ovakvim predlogom dali sebi još jedan autogol", zaključuje se u saopštenju Zenovića.

Bonus video: