Ambasador Crne Gore u Švajcarskoj predao akreditivna pisma

"Predsjednica Somaruga je kazala da će švajcarska strana nastaviti da bude konstruktivan partner u svim aktivnostima uz uvjerenje da će postavljeni ciljevi u narednom periodu biti realizovani", navodi se u saopštenju MVPEI
520 pregleda 2 komentar(a)
Damir Grbović, Simoneta Somarugi, Foto: MVPEI
Damir Grbović, Simoneta Somarugi, Foto: MVPEI
Ažurirano: 26.08.2015. 15:06h

Ambasador Crne Gore u Švajcarskoj Damir Grbović predao je akreditivna pisma predsjednici Švajcarske Konfederacije Simoneti Somarugi.

Tokom susreta je zajednički konstatovano da postoji dobra saradnja dvije zemlje u brojnim oblastima i iskazano uvjerenje da će i u narednom periodu bilateralni odnosi ići uzlaznom linijom.

Govoreći o prioritima rada Ambasade Crne Gore u Bernu Grbović je posebno ukazao na mogućnosti koje pružaju aktivnosti iz domena ekonomske diplomatije istakavši da postoji značajan prostor za dalje unaprjeđenje saradnje dvije zemlje, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija.

"Na toj liniji, predstavljajući ekonomske potencijale i investicionu klimu u Crnoj Gori, ambasador je informisao o projektima u toku kao i brojnim potencijalima za investicije te ukazao na važnost jačanja kontakata privrednika dvije zemlje kroz organizaciju poslovnih foruma. Predsjednica Somaruga je kazala da će švajcarska strana nastaviti da bude konstruktivan partner u svim aktivnostima uz uvjerenje da će postavljeni ciljevi u narednom periodu biti realizovani", navodi se u saopštenju MVPEI.

Bonus video: